Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα σου στοιχίσει μια περιουσία

ΆτμισμαΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και αποδείχθηκε πως δεν ήταν κάποια πρόσκαιρη μόδα. Πλέον τα καταστήματα με είδη «ατμίσματος» , όπως  το https://www.altersmoke.gr/ εμφανίζονται σε κάθε γειτονιά και όλο και περισσότεροι καπνιστές αποφασίζουν να αντικαταστήσουν τα τσιγάρα τους με το άτμισμα, έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος.

Ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι «παραδοσιακοί» καπνιστές που διστάζουν να δοκιμάσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και γενικά είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή τη σύγχρονη εναλλακτική.

Ένας από τους κύριους λόγους αυτού του δισταγμού δεν είναι άλλος από το κόστος του ατμίσματος. Πολλοί πιστεύουν ή ακούνε πως το «άτμισμα» είναι πολύ ακριβότερη συνήθεια από το κάπνισμα, αφού ένας ατμιστής δεν χρειάζεται μόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο του αλλά και κάποια αναλώσιμα τα οποία και θα πρέπει να αγοράζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και κάποια αξεσουάρ και ανταλλακτικά. Έτσι, πολλοί καπνιστές απλά σκέφτονται πως το άτμισμα απλά δεν το σηκώνει το πορτοφόλι τους.

Ο παραπάν ω ισχυρισμός και φόβος όμως, κάθε άλλο παρά βάσιμος είναι, κάτι που όσοι ήδη χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο το γνωρίζουν πολύ καλά. Ας δούμε λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό.

1: Υπάρχει τεράστια ποικιλία στα είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου

Άτμισμα κόστοςΤο κόστος του ηλεκτρονικού ενός ατμιστή μπορεί να διαφέρει δραματικά από αυτό ενός άλλου. Με άλλα λόγια, είναι πολύ δύσκολο να βρεις δύο ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς η ποικιλία που υπάρχει στα μέρη τους είναι τεράστια. Μπορούμε να πούμε πως το κάθε ηλεκτρονικό τσιγάρο κατασκευάζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειες του κάθε ατμιστή.

Ένας «θεριακλής» ο οποίος θέλει να έχει συνέχεια το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα του, είναι λογικό να χρειάζεται μεγαλύτερη μπαταρία από έναν πιο χαλαρό ατμιστή, οπότε και το δικό του «τσιγάρο» θα έχει μεγαλύτερο κόστος. Όπως και να έχει, το κόστος ενός καλής ποιότητας ηλεκτρονικού τσιγάρου σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό και είναι ένα έξοδο που θα χρειαστεί να κάνετε μόνο ΜΙΑ φορά.

2: Το κόστος υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν τελειώνει γρήγορα

Το υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αυτό που στην ουσία εξατμίζεται από το σύστημα της συσκευής και εισπνέεται από τον ατμιστή. Με άλλα λόγια, είναι ότι είναι και ο καπνός για το παραδοσιακό τσιγάρο.

Το υγρό αναπλήρωσης είναι και το πιο ακριβό «αναλώσιμο» ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου και το κόστος του φυσικά εξαρτάται από το άρωμα του και τη ποσότητα νικοτίνης του. Όπως και να έχει, ένα μπουκαλάκι υγρού μπορεί να σας κρατήσει μερικές εβδομάδες ή και παραπάνω από μήνα ανάλογα με τη χρήση του και το κόστος του δεν ξεπερνά αυτό μερικών πακέτων τσιγάρα.

Επιπλέον, σε πολλά καταστήματα το προσωπικό μπορεί να σας πουλήσει όλα τα απαραίτητα υλικά και να σας παρέχει οδηγίες για να φτιάξετε εσείς μόνοι σας το υγρό αναπλήρωσης σας, μειώνοντας σημαντικά το κόστος του.

3: Τα αναλώσιμα δεν είναι ακριβά

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βέβαια έχει και άλλα αναλώσιμα, με πιο σημαντικό την αντίσταση. Οι αντιστάσεις στην ουσία ζεσταίνονται και μετατρέπουν το υγρό του τσιγάρου σε ατμό, οπότε λογικό είναι να φθείρονται και να χαλάνε.

Πρόκειται όμως για ένα πάρα πολύ φθηνό αναλώσιμο το οποίο μάλιστα μπορείτε να βρείτε και σε συσκευασίες με πολλά τεμάχια οι οποίες δεν κοστίζουν παραπάνω από 4-5 Ευρώ! Το άλλο σημαντικό αναλώσιμο του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η μπαταρία, η οποία όμως αν την προσέχετε και την φορτίζετε σωστά, θα σας κρατήσει για χρόνια!

4: Τα περισσότερα αξεσουάρ δεν είναι απαραίτητα

Πολλά από τα αξεσουάρ που έχουν οι ατμιστές, όπως θήκες μεταφοράς και προστασίας, λουράκια για το χέρι και το λαιμό, πολλές μπαταρίες κλπ απλά δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αξεσουάρ

Πρόκειται για αντικείμενα που απλά διευκολύνουν λίγο τον ατμιστή είναι μεν χρήσιμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσετε για να απολαμβάνετε σωστά το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο. Ακόμη όμως και αν χρειάζεστε κάποια από αυτά, μία έξτρα μπαταρία ας πούμε, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην αγορά που σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο budget σας.

Mάθε περισσότερα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα