ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ (ΚΚΕ): Επανακατέθεσε στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση για τη συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας

ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για τη συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας

      Την Επίκαιρη Ερώτηση για τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας επανακατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης. 
Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: 
        «Το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια, προωθεί τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, προχωρώντας σε νέες συμπτύξεις - συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά (2017-2018).
        Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πάνω από 300 συμπτύξεις - συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, όμως η κατάσταση δεν σταμάτησε εκεί. Το υπουργείο Παιδείας και φέτος εντείνει την προσπάθειά του αυτή, μπροστά και στην 3η αξιολόγηση και με βάση το ΠΔ 79 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, βάζοντας έτσι στόχους για ευρύτερες αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων........       Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας προτείνεται η συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας, χωρίς μάλιστα να προβάλλεται καμία αιτιολογία που να επιχειρεί έστω να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πρόκειται για ένα 12/θέσιο και ένα 7/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, τα δύο μεγαλύτερα σχολεία του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, με 319 μαθητές. Η επικείμενη συγχώνευση θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Να αναφέρουμε ότι οι μαθητές των σχολείων εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται και προορίζεται να στεγάσει τα δύο σχολεία δεν πληροί ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι 17, ενώ οι ανάγκες σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες Η/Υ, αίθουσες σίτισης, κ.τ.λ, απαιτούν 25 αίθουσες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα στοιβαχτούν σε 25άρια τμήματα και θα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε χώρους ακατάλληλους για την εκπαιδευτική διαδικασία.
       Επιπλέον, η συγχώνευση θα οδηγήσει σε κατάργηση τουλάχιστον μιας οργανικής θέσης εκπαιδευτικού, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για την κινητικότητα των μονίμων και ανεργία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει άμεσα, ώστε:
-Να ανακληθεί η πρόταση για συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας.
-Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας».
 
https://xiromeronews.blogspot.gr/

Σχόλια