Έκδοση του παιδικού παραμυθιού ''ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ - Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων'', υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

 

Παραμύθι ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου 22 Οκτ 2022 1 
Ημερομηνία, 22/10/2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έκδοση του παιδικού παραμυθιού ''ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ - Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων'', υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.
Μάλιστα ο Δήμος Ξηρομέρου τιμήθηκε για το συγκεκριμένο παραμύθι, με το βραβείο Κοινωνικής προσφοράς για την συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια που διοργάνωσε το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2022.
Τα παιδιά των τεσσάρων ΚΔΑΠ: Αστακού, Κανδήλας, Φυτειών και Παλαιομάνινας του Δήμου Ξηρομέρου, μέσα από το πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας (στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥΥ για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά), ξεκίνησαν ένα δημιουργικό ταξίδι, τόσο στον κόσμο της μικροβιολογίας και των ιώσεων (θέμα του παραμυθιού είναι οι Λοιμώξεις, τα μέτρα προστασίας και η σημασία της πρόληψης μέσα από την διαδικασία των εμβολιασμών• την οποία την διδάχθηκαν ως παιχνίδι, ξεπερνώντας το φόβο που ενδεχομένως απορρέει από την διαδικασία του εμβολιασμού), όσο και στον φανταστικό κόσμο του Παραμυθιού (που μπορεί να μας διδάξει αμέτρητα πράγματα για τον πραγματικό).
Στο ταξίδι αυτό, συνοδοιπόροι τους ήταν οι εκπαιδευτικοί των ΚΔΑΠ, o Κων/νος Λίχνος (Συγγραφέας), η Μαρία Σακουφάκη (Επιστημονική επιμέλεια), ο Ελευθέριος Μάντζαρης (Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου) και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.
Στη δημιουργία του παραμυθιού την εικονογράφηση και την γραφιστική επεξεργασία είχε η Βάλια Καπάδαη και την επιμέλεια έκδοσης η εκπαιδευτικός/ποιήτρια Κατερίνα Θανοπούλου, ενώ στο βιβλίο περιέχονται όλες οι ζωγραφιές, που οι μαθητές δημιούργησαν με βάση το κείμενο.
Συν-συγγραφείς με τα παιδιά οι εκπαιδευτικοί των 4 ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου και ο Κων/νος Λίχνος.
 
Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των 4 ΚΔΑΠ:
  • ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ: Παρασκευή Κουντούρη, Γεώργιος Μπακέλλας, Αντώνιος Κουτσαγγέλης, Νικόλαος Ρηγάλος.
  • ΚΔΑΠ ΚΑΝΔΗΛΑΣ: Κωνσταντίνος Καϋμενάκης, Δήμητρα Γεωργαλή, Νεκταρία Μπάμπουρη, Ιωάννα Παπαναστάση, Βασιλική Παππά, Σωτήρης Σάββας.
  • ΚΔΑΠ ΦΥΤΕΙΩΝ: Βιργινία Κολοβού, Νεκταρία Μαρκή, Ελένη Χολή.
  • ΚΔΑΠ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ: Χρήστος Παπαζώης, Χριστίνα Καπάντζου.
 
Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό, όπως και το τελικό αποτέλεσμα: Ένα παραμύθι με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που πληροφορεί τα παιδιά για τη φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και την διαχρονική χρησιμότητα των Εμβολίων.
Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μικρόκοσμο, ενημερώθηκαν για όσα συμβαίνουν γύρω τους, και ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της συλλογικής αλληλεγγύης και της υπεύθυνης ατομικής στάσης μέσα στη κοινωνία.
Περήφανοι για αυτή την πρωτοποριακή έκδοση κοινωφελούς χαρακτήρα, που θα μοιραστεί σε όλα τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου!
 
Περιορισμένος τίτλος αντιτύπων θα διατίθεται στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια του βιβλίου:
Εκδόσεις Άπαρσις, Ακαδημίας 76, 3ος όροφος, Αθήνα | τ. 2155155600, www.aparsis.gremporiko.aparsis@gmail.com
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Παραμύθι ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου 22 Οκτ 2022 2
 
Παραμύθι ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου 22 Οκτ 2022 3

Σχόλια