Ακατάλληλο το νερό στο Ξηρόμερο από το 2008 – Yπάρχουν ντοκουμέντα!! (audio)


Κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες.
Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω διαδικτύου για το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει την ακαταλληλότητα στο πόσιμο νερό του Ξηρομέρου. Όπως όμως αποκάλυψε η εκπομπή «άλλος αέρας στην ενημέρωση» το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα και κυρίως οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά είναι διαχρονικές. Προβλήματα υπάρχουν από το 2008 αφού η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έκανε έλεγχο στο νερό στην περιοχή  του Ξηρομέρου και κοινοποιούσε έγγραφα που αποδείκνυαν την ακαταλληλότητα, ουκ ολίγες φορές όμως το θέμα ποτέ δεν πήρε διαστάσεις  και το πιο δυσάρεστο είναι ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να το λύσει ενώ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν και για τις πηγές (γεωτρήσεις) που έγιναν κατά το παρελθόν και δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες. Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα αφού χρόνια τώρα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Aποκαλυπτικός ήταν στην συνέντευξη του και ο Νομίατρος κ. Φατούρος ο οποίος μιλώντας στονaerafm εξέφρασε την απορία του για την άρνηση των Δημοτικών αρχών να συνεργάζονται με τηνΔιεύθυνση Δημόσιας Υγείας και επισήμανε πως σε τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη σχολαστικότητα…
Δείτε τι αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΑΠΟ ΤΟ 2008
Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αστακού το 2008
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ι.Π Μεσολογγίου 16/5/2008
Αρ.Πρωτ3893
ΘΕΜΑ: Αποτέλεσμα δειγματοληψίας πόσιμου νερού 

Η υπηρεσία μας την 5/5/08 πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο του πόσιμου νερού των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου σας .
Σας γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων έδειξαν ότι τα δείγματα δεν πληρούν την ΚΥΑ Υ2/2600/01.
Στα Δ.Δ Μαχαιρά και Παλαιομάνινας πρέπει ΑΜΕΣΑ να χλωριώσετε 
το νερό προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύπαρξης ολικών κολοβακτηριοειδών .
Στα Δ.Δ Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο παρακαλούμε να προβείτε στην διακοπή της πόσης του νερού και να προμηθεύσετε τους δημότες σας με πόσιμο υγιεινό νερό.
Σας υπενθυμίζουμε το αριθ.2952/8-4-08 έγγραφό μας και σας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ποιότητα και προστασία του πόσιμου νερού.
Σας γνωρίζουμε ότι δεν ανιχνεύθηκε καθόλου χλώριο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία που πρέπει να υπάρχει στα ακρότατα σημεία του δικτύου 0.2ppm χλώριο.
Εφαρμόστε συστηματική χλωρίωση του νερού, κάνετε έλεγχο όλων των δικτύων για πιθανές διαρροές η βλάβες των υδατοδεξαμενών κτλ έως αποκατάστασης του προβλήματος διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία.
Ακούστε τις δηλώσεις στον aerafm99.50 του κ. Φατούρου
 Ο κ.Φατούρος στον ΑΕΡΑ FM

Σχόλια