Θ. Μωραΐτης: «Οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες»

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε στις Γιορτές Εξόδου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το Σάββατο 7 Απριλίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης.
Ο κ. Μωραΐτης, μετά την δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, παρακολούθησε την πομπή, για να παραστεί στη συνέχεια στον κήπο των Ηρώων, όπου και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων , ο υφυπουργός τόνισε σε δήλωση του:
«Η Έξοδος του Μεσολογγίου, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό διαχρονικό παράδειγμα ότι μπορεί μια θυσία να μην πάει χαμένη και παράλληλα να καθορίσει την μοίρα ενός έθνους
Τιμούμε σήμερα τους Εξοδίτες που με την δική τους θυσία καθόρισαν το μέλλον του Ελληνικού λαού.
Η αλήθεια των Εξοδιτών φωτίζει σήμερα το πατριωτικό μας καθήκον. Είναι αυτή που πρέπει να μας οδηγήσει σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την πατρίδα.
Είναι η ώρα που θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύπλευρη κρίση σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον λαό.
Φτάσαμε ως εδώ, χάρη στις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού. Από εδώ και πέρα έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, αλλά χρέος όλων μας είναι να δώσουμε ξανά ελπίδα σε αυτόν τον λαό που πέρασε τόσο δύσκολα τα τελευταία χρόνια.
Να μετατρέψουμε την κρίση σε μια νέα ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και το λαό μας. Να ξαναβρούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και την ελπίδα, να ανοίξουμε μια νέα καλύτερη σελίδα για τον τόπο αλλά και για τους ανθρώπους του.
Αυτή είναι η πατριωτική μας ευθύνη.
Δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται με λόγια.
Με αληθινές ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, με αληθινή προσπάθεια και συλλογικότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ζωντανέψουμε ξανά τις ελπίδες μας.»
Aπό το Γραφείο Τύπου

Σχόλια