Γκολ από τα αποδυτήρια και 3-0 για τον 100άρη Αστέρα


sup-asteras-tripolis
Ο Αστέρας Τρίπολης γιόρτασε το 100ό εντός έδρας παιχνίδι του στη Σούπερ Λιγκ με τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0. Οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, είχαν και χαμένο πέναλτι, ενώ οι Αγρινιώτες είδαν δύο φορές την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ερνάντες.

Τα πολλά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκαν οι Αρκάδες, οι οποίοι ήταν ανώτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να είχε φτάσει σε κάποιο γκολ, όμως ο Ερνάντες και τα δοκάρια είχαν διαφορετική γνώμη…
Γκολ από τα αποδυτήρια
Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να  ξεκινήσει καλύτερα για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς στο 48ο δευτερόλεπτο ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καράσκο, νίκησε τον Μπρακάλι και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο σκορ. Οι Αρκάδες  μετά το γκολ έλεγχαν καλύτερα τον αγώνα, κυκλοφορούσαν με ηρεμία την μπάλα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να τρέχουν συνεχώς προσπαθώντας να κλέψουν και να βγουν στην επίθεση.
Στο 13′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους προσπάθεια για γκολ, όμως το σουτ του Καμαρά από τα αριστερά της περιοχής, δεν βρήκε στόχο. Μετά από ένα δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Ερνάντες με τα ακροδάχτυλα και το οριζόντιο δοκάρι, στέρησαν από τον Καλί το γκολ.
Αφού ο Αστέρας… σώθηκε από το γκολ, φρόντισε δύο λεπτά αργότερα να διευρύνει το προβάδισμα του. Συγκεκριμένα στο 25 ο Ουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπρακάλι έκανε άστοχη έξοδος και ο Ζησόπουλος σε κενή εστία με κεφαλιά πραγματοποίησε το 2-0.
Ο πήχης της δυσκολίας ανέβηκε ακόμα περισσότερο για το σύνολο του Μάκη Χάβου με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Μπελόν τραυματίστηκε και χρειάστηκε να αποχωρήσει από το ματς, δίνοντας τη θέση του στον Ιωάννου στο 34. Αναγκαστική αλλαγή είχε και ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Ντε Μπλάσις να αποχωρεί και το Ναβάρο να περνάει στον αγώνα.
Εχοντας το υπέρ του 2-0 ο Αστέρας είχε δώσει χώρο στον αντίπαλο του, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την περιοχή του Ερνάντες.
Αμυνα σε πανικό 
Ο Παναιτωλικός ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να βρει ανοικτούς διαδρόμους για την περιοχή του Ερνάντες. Αυτό το έκανε εύκολα ο Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στο 54′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαράλες από τον Καλί. Ο Ναβάρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρακάλι από τα 11 βήματα, ωστόσο στο 60′ οι  Αρκάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά. Ουσέρο, Μπαράλες και Καράσκο άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος γέμισε από τον άξονα και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση από τα αριστερά της μικρής περιοχής έκανε το 3-0.
Οι αλλαγές του Χάβου δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδος του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να εκμεταλλεύονται τα πολλά λάθη που έκανε η αντίπαλη άμυνα. Ο Μπρακάλι χρειάστηκε αρκετές φορές να σταματήσει τους αντιπάλους του προκειμένου να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Στην αντίπερα όχθη ο Ερνάντες έδειχνε ανίκητος. Οι παίκτες του Παναιτωλικού μετά το 75′ πήραν τα ηνία, αφού οι αντίπαλοι τους άφησαν το πόδι από το γκάζι, και απείλησαν κυρίως με τον Θεοδωρίδη. Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης όποτε χρειάστηκε αντέδρασε θετικά, ενώ στο 82′ κατάφερε και πάλι με τη βοήθεια του δοκαριού του να κρατήσει ανέπαφα τα δίχτυα του.
Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι ο Αστέρας διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον αντίπαλο του στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο διαιτητής Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (64′ Σέτι), Μπαράλες (72′ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (38′ λόγω τραυματισμού Ναβάρο), Καράσκο.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Μελισσάς (56′ Μπόγιοβιτς), Καλί, Κούσας, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ (70′ Μουμίν), Μπακάκης, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπελόν (34′ λόγω τραυματισμού Ιωάννου).
Επιμέλεια: Βασίλης Δούκας
novasports.gr

Σχόλια