Απολογισμός από την Πρόεδρο της Κανδήλας κ. Δήμητρα Καραπιπέρη "ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ"

 Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια.
     http://xiromeronews.blogspot.gr

Με τη λήξη της θητείας μου ως προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Κανδήλας, θα ήθελα να απευθυνθώ στους συγχωριανούς μου και να ανατρέξουμε μαζί στα πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας. Η απόφασή μου να ζητήσω την ψήφο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, ήταν αποτέλεσμα της αγάπης, του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας μου για τον τόπο μας, που βλέπαμε μέρα με τη μέρα τα τελευταία χρόνια να βιώνει την εγκατάλειψη και την παρακμή.

       Με τη δική σας στήριξη ανέλαβα την ευθύνη ως  πρόεδρος της Κανδήλας.Από τις πρώτες μέρες της θητείας μου αντιμετώπισα την καχυποψία, την προκατάληψη, τις σκοπιμότητες. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν, αυτοί που διοικούσαν τον Δήμο σ’ όλα τα επίπεδα, ότι εγώ νοιάζομαι για το χωριό μου, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Μπορεί να εκλέχτηκα με αντίπαλο συνδυασμό, όμως αντίπαλος ήμουν μέχρι το βράδυ των εκλογών. Από εκεί και μετά εγώ υπηρετούσα το χωριό μου  και τους κατοίκους του, κανέναν άλλο.Δεν έλειπαν όμως οι καλοθελητές, θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες,που απαξίωναν τον ρόλο μου και παρουσιάζονταν αυτοί ως πρόεδροι στη θέση του προέδρου. Τους βλέπετε τις τελευταίες μέρες να παίζουν αυτόν τον ρόλο, <<να κάνουν έργα>>, να νοιάζονται για τον τόπο. Τώρα ο Δήμος βρήκε τα χρήματα, πριν δεν υπήρχε τίποτα.                                      Για τέσσερα χρόνια η χρηματοδότηση ενός μεγάλου χωριού όπως η Κανδήλα, πρωτεύουσα του πρώην Δήμου, για καθαριότητα, μικροεπισκευές και γενικότερα για τα στοιχειώδη, ήταν μόνο 4.000 ευρώ, ενώ στα Δημοτικά συμβούλια που παρακολουθούσα άκουγα τα <<δωδεκάρια>>, ( 12.000 ευρώ), να δίνονται για μικροπράγματα με πολλή ευκολία. Αγωνίστηκα να τα βολέψω με αυτά τα πενιχρά μέσα και πιστεύω πως τα κατάφερα καλά.Πότε με προσωπική εργασία και κρυφά από τους δικούς μου που με μάλωναν γι’ αυτό, πότε με τις χορηγίες συγχωριανών μας , πότε από τα λίγα που μου περίσσευαν κι εμένα, το χωριό μας δεν φάνηκε ποτέ παρατημένο, οι χωριανοί δεν ένιωσαν πως δεν τους ακούει κανείς, όπως μάθαινα ή έβλεπα ότι συμβαίνει σε άλλα χωριά. Ο <<μισθός> μου ήταν 312 ευρώ. Έφταναν δεν έφταναν  για τις  βενζίνες και τα  τηλέφωνα που ξόδευα. Αυτό το αναφέρω γιατί μερικοί νομίζουν ότι έπαιρνα πολύ περισσότερα χρήματα.
   Στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου και μετά από αλλεπάλληλες εισηγήσεις εμού της ιδίας και των μελών της τοπικής κοινότητας Λύτρα Παναγιώτη και Γρίβα Γιώργο,μόλις και μετά βίας έγιναν τα εξής έργα:
  •  Βρεφονηπιακός σταθμός στο κτίριο του παλιού Γυμνασίου και αποκατάσταση φθορών
  •  Περίφραξη κερκίδων στο δημοτικό γήπεδο
  •  Ασφαλτόστρωση 100 μέτρων στην τοποθεσία Άγιος Βασίλης
  •  Τρία τεχνικά έργα στον αγροτοκτηνοτροφικό δρόμο προς τον Άγιο Βασίλη κι Άγιο Ηλία
  •  Ανακατασκευή Ηρώου απέναντι απ το Δημοτικό σχολείο
  •  Ασφαλτόστρωση από κεντρικό δρόμο μέχρι Οδυσσέα Λυγκώνη
  •  Διάνοιξη και καθαρισμός αγροτικού δρόμου από Μαραθάκι ως Ξηροστέρι
  •  Ασφαλτόστρωση δρόμων από ιατρείο έως Χασακή Ηλία και από Λύτρα Χαράλαμπο-Αποστολάκη Αντρέα ως καφενείο Μπούρα Κώστα που εκκρεμούσαν απ την προηγούμενη δημοτική αρχή
       Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου ανθρώπους που με τη χορηγία τους με βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο έργο:την Ασπασία Μακρυγιώργου για τα κιγκλιδώματα στην Άνω Κανδήλα,τον Διονύση Μακρυγιώργο για τα ξύλινα γεφύρια στο Γαρδί-δημοτικό σχολείο και την Ελένη Παληογιάννη για τον καρδιογράφο στο αγροτικό ιατρείο.Επίσης,ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Νικόλαο και Σταμούλη Στρουμπή,τον Παρασκευά Επ. Λεκατσά και τη Λεκατσά Δέσπω για το ανιδιοτελές της εργασίας τους.
  Παρόλες τις πιέσεις μας,εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα:
§  <<το γεφύρι της Άρτας>> ή αλλιώς αντιπλημμυρικό έργο του Γυμνασίου Κανδήλας,πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμός
§  Κατασκευή χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Κανδήλας- διαμόρφωση χώρου αποδυτηρίων-πάρκινγκ
§  Τάπητας στην παιδική χαρά του παιδικού σταθμού
§  Διάνοιξη και διαγράμμιση δρόμου Κανδήλας-Μύτικα
§  Ασφαλτόστρωση δρόμου από εκκλησία έως Μπακογιώργο Νίκο και Πάτρα Θεόδωρο
§  Ασφαλτόστρωση κοινοτικού δρόμου από Αποστολάκη Αντρέα μέχρι Λύτρα Γεωργία
§  Διαμόρφωση χώρου κοινοτικού πάρκινγκ – παιδική χαρά-κατασκευή δυο μικρών τεχνικών έργων εισόδου-εξόδου
§  Διαμόρφωση χώρου δεξαμενής Άνω Κανδήλας σε πλατεία πάρκινγκ– απομάκρυνση ογκολίθων
§  κατασκευή τεχνικού έργου αποχέτευσης όμβριων στη δεξαμενή Άνω Κανδήλας
§  Ανάπλαση παραλίας Μαραθάκι
§  Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στον κοινοτικό δρόμο – οικία Γιαννείου Θεόδωρου,οικία αδελφών Παππά,οικία Σακουφάκη Φωτίου,οικία Πραμαγγιούλη Γεωργίου,οικία Σπύρου Μαντά,οικία Νικήτα Στρουμπή
§  Επέκταση αποχετευτικού όμβριων υδάτων μήκους 200 μέτρων από οικία Τριαντακωνσταντή Χρήστου
§  Συντήρηση κι αποκατάσταση οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο
§  Διαπλάτυνση εισόδου κοιμητηρίου
§  Πεζοδρόμηση-πλακόστρωση στενών στην οικία του Λυγκώνη Γεωργίου-Σαρδελή Σταυρούλας μέχρι οικία Νικολάου Σαρδελή
§  Ανάδειξη δρόμου και καθαρισμός κατά μήκος των τειχών της Αρχαίας Αλυζίας πίσω από το Γυμνάσιο Κανδήλας έως Παναγία Πυργιώτισσα
§  Διαμόρφωση μέρους του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου Κανδήλας,για πάρκινγκ καθηγητών.
§  Καθαρισμός όλων των εντός οικισμού ρεμάτων
§  Αποκατάσταση,βελτίωση χαλικόστρωση των δρόμων : δεξαμενή Άνω Κανδήλας-Μοναστήρι-Άη Βασίλης,Γουρπός-Άη Νικόλας,Άη Γιάννης-τυροκομείο,Μύλος-Βρυσούλα,Καρμού έως Πέτρου Γιαννούτσου ,Ζαρκαδούλα - Αργυρέικα , Μυρτάρι-Αγρινιώτη
   Βασική μου  προτεραιότητα όταν ζήτησα την ψήφο σας ήταν η υλοποίηση περισσότερων από αυτά τα  έργα και όχι προσωπικές μου επιδιώξεις και η πολιτική μου φιλοδοξία. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω είναι περισσότερα αυτά που δεν έγιναν από αυτά που θα ήθελα και αγωνίστηκα να γίνουν. Δεν σας κρύβω την απογοήτευσή μου από τη δημοτική αρχή και τη γενικότερη λειτουργία του Δήμου. Όλη αυτή η διαδικασία μου έχει στοιχίσει σωματικά και ψυχικά και έτσι αποφάσισα να μην συμμετέχω στις ερχόμενες εκλογές.
   Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και να είστε απολύτως βέβαιοι ότι τίμησα την ψήφο σας.Στηρίζω τον συνδυασμό << Δυνατό Ξηρόμερο >> του Ερωτόκριτου Γαλούνη ,εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να μην υπάρξει άλλη χαμένη τετραετία για όλον τον Δήμο και για την Κανδήλα ειδικότερα.
    Χρόνια πολλά,χρόνια καλά με υγεία,χαμόγελα και σύνεση!
                                                                      
                            Με εκτίμηση,η πρόεδρος της Κανδήλας
                        Δήμητρα Καραπιπέρη

Σχόλια