Την Παρασκευή 26/1 ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2017

perifereiako-symvoulio-apologismos
Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2017, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, και ώρα 16.00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (19/1) ο Απολογισμός Πεπραγμένων 2017, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή.
«Ο απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία. Δεν πρόκειται για μία διοικητική πράξη. Μέσα σε αυτόν αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι προτεραιότητές μας. Όμως, αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι αρχές μας. Αρχές με τις οποίες διοικούμε ως Περιφερειακή Αρχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, συμπληρώνοντας ότι «Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ, αρχές οικονομίας αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτα ζητήματα. Για ένα έργο που δεν κάναμε ή καθυστερήσαμε μπορεί να μας κατηγορήσουν, για ένα ευρώ που πήγε χαμένο, ή που δαπανήθηκε χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς. Και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι».
Στο πρώτο μέρος του Απολογισμού παρουσιάζεται το έργο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Αναφέρονται περιληπτικά οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά το 2017. Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γιώργο Φαλτσέτο, Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος πλέον έχει γίνει πόλος αναφοράς για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, που τον επισκέπτονται ακόμα και για υποθέσεις που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ο ίδιος, άοκνα, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης βρίσκεται δίπλα τους, πραγματικός συμπαραστάτης.
Εν συνεχεία, στον Απολογισμό Πεπραγμένων 2017 αποτυπώνονται οι ενέργειες, οι δράσεις, η υλοποίηση τους και τα αποτελέσματα αυτών. Η ολοκληρωμένη στρατηγική που ακολούθησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξειδικεύεται στους ακόλουθους τομείς:
«Αγροτική Ανάπτυξη»
«Επιχειρηματικότητα»
«Τουρισμός»
«Έργα & Υποδομές»
«Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) & Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)
«Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη»
«Κινηματική Πρωτοβουλία Προστασίας της Οικογενειακής Στέγης»
«Ενέργεια & Περιβάλλον»
«Οικονομικοί Πόροι»
«Ανθρώπινοι Πόροι & Διοίκηση»
«Η Περιφέρεια στην Ευρώπη»
«Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect»
«Εποπτευόμενοι Φορείς – Νομικά Πρόσωπα»
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες για τη μεγάλη συμβολή τους στο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αποτελούν τα θεμέλια και τον κορμό αυτού του έργου.
http://www.agrinionews.gr/

Σχόλια