Γεννηματά απο Αγρίνιο: “Δεν μας ενδιαφέρουν τα φλερτ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-προχωράμε με αυτοπεποίθηση” (φωτο-video)

             Υπερασπιζόμενη με πάθος την πολιτική αυτονομία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε στο Αγρίνιο η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση για την κοπή τις πίτας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας.
            Εκεί, βρέθηκε μεγάλος αριθμός στελεχών και μελών του ΚΙΝΑΛ από την Αιτωλοακαρνανία και την δυτική Ελλάδα, καθώς και ο Γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Π. Χρηστίδης, που αποτελούν αυτήν την περίοδο την “αιχμή” του ΚΙΝΑΛ επικοινωνιακά.............          Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γραμματέας της οργάνωσης Γιώργος Ζήσιμος και ο βουλευτής Δ. Κωνσταντόπουλος.

        Η κ. Γεννηματά, εμντυπωσιακά αδυνατισμένη, στο πλαίσιο της ομιλίας της, αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, όπως τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό και την πορεία της οικονομίας, την νέα ΚΑΠ κλπ, ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, οτι ακολουθούν τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές....

ΒΙΝΤΕΟ....
         Η Φώφη Γεννηματά, υπερασπίστηκε την πολιτική αυτονομία και πορεία του κόμματος, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ δεν το ενδιαφέρει ούτε το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το φλερτ της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε μάλιστα μέλη και στελέχη να έχουν την προσοχή τους και να πορεύονται με αυτοπεποίθηση. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για όσους άφησαν το ΚΙΝΑΛ και σήμερα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
       Σημείωσε ακόμη ιδιαίτερα την δουλειά που κάνουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος με τις καταθέσεις προτάσεων νόμου με πραγματικό κοινωνικό πρόσημο, όπως η 13η σύνταξη, ο κατώτερος μισθός ή η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Κατά την είσοδο της στο κέντρο Amaro όπου μίλησε, η Φώφη Γεννηματά, έκανε και μια σύντομη δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis:
“Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να  αποκαλυφθεί η αλήθεια  στην υπόθεση Novartis. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση”.

Σημεία της ομιλίας της στην εκδήλωση:
Το 2020 είναι η χρονιά που μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα  αλλαγή
Η οργή έχει τελειώσει, ο θυμός έχει φύγει. Όλοι έχουν δοκιμαστεί, τα ψέματα έχουν αποκαλυφθεί και είναι πια η ώρα να ζεστάνουμε τις καρδιές των προοδευτικών πολιτών, που αυτή τη δεκαετία της κρίσης πάγωσαν. Ξέρω ότι κάποιους τους πικράναμε, αλλά είμαστε εδώ και απλώνουμε το χέρι, ξανά μαζί.
Η Κυβέρνηση υποτιμά την τουρκική επιθετικότητα. Μόνο η υπερήφανη εθνική πολιτική ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. 
Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα. 
Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις.
Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την Τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.
Επιβάλλεται ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ψυχραιμία λέει και η Κυβέρνηση, αλλά ψυχραιμία δεν σημαίνει εφησυχασμός και πολύ περισσότερο να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα.Απούσα από τις κεντρικές εξελίξεις στην περιοχή, όπως συνέβη όλο το τελευταίο διάστημα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήταν απούσα ακόμα και από τη συνάντηση του Βερολίνου.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί  να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή. Ρώτησα στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης του. Πως θα αντιδράσει η χώρα απέναντι στις προκλήσεις. Και επέλεξε να μην μου απαντήσει.
Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει και το περιβάλλον για την οικονομική ανάκαμψη.
Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους. Αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνιά από το 2015 και έπειτα. Με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική.
Θέλω να θυμίσω ότι ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν της ταυτότητας της Δημοκρατικής Παράταξης. Πατριωτισμός σημαίνει να είσαι περήφανος για τη χώρα σου χωρίς να μισείς τον γείτονά σου. Είναι η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε τον ρόλο και την ισχύ της χώρας μας στην Μεταπολίτευση και αυτό το στίγμα άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την πολιτική του.
Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία
Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.  Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη,  δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία. 
Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ελλάδα – και ιδιαίτερα τα νησιά μας – ασφυκτιούν από τις αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς σε απάνθρωπες συνθήκες, ενώ οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να εκραγούν. Σκεφτείτε ότι ο πληθυσμός των μεταναστών σε κάποιες περιπτώσεις είναι ίσος ή και υπερβαίνει τον τοπικό πληθυσμό.  Που όπως γνωρίζετε, αυτός ο πληθυσμός, είναι ο συνοριοφύλακας της Ευρώπης.
Η κρίση οξύνεται με το αλαλούμ της Κυβέρνησης. 
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών. Χθες στις Βρυξέλλες ζήτησα την στήριξη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν τα νησιά μας.
Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους. Η ακροδεξιά καραδοκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μέχρι να αποφασίσουμε το νέο Δουβλίνο, πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις:
-Με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Ουσιαστικό ρόλο για την Frontex μέσω της γενναίας ενίσχυσης της επιχειρησιακής της εντολής αλλά και των μέσων που της παρέχονται
-Με κατανομή των  αιτούντων άσυλο σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης και με σύστημα κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται.
– Με αλλαγή της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν τους εκβιασμούς και ν’ αποσυμφορηθούν τα νησιά μας.
Μόνο στο πλαίσιο αυτό η χώρα μπορεί να διαχειριστεί τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που της αναλογεί. Με σοβαρές δομές που μπορούν να διασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που φιλοξενούν αλλά και των τοπικών κοινωνιών μετά από ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.  Επιτέλους πρέπει να υψώσουμε το  ανάστημα μας , να σηκώσουμε τη φωνή μας, να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει, για τον ελληνικό λαό και για τους πρόσφυγες. Όχι άλλα βάρη μονάχα στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής.
Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε μία «γαλάζια» λιτότητα
Γιατί όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές  και ισχυρές.
Τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται. Δεν διεκδικεί τη μείωση των υπερπλεονασμάτων ο κ. Μητσοτάκης γιατί ούτε εδώ θέλει να πιέσει τους εταίρους και δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές, θα συνεχιστούν οι αδικίες.
Το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών  για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές.
Προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος. Εμείς προτείνουμε και καταθέσαμε πρόταση νόμου , να δοθεί κανονική 13 η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία. Τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. Βρέθηκα σε μία εκδήλωση στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υπουργό και όταν είπα οπωσδήποτε να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών πήρα την απάντηση ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, διότι είναι εναντίον της λειτουργίας της αγοράς.
Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειο τους.
Ο κίνδυνος με ευθύνη της  Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι  προ των πυλών. Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις. Να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της Α’ κατοικίας.  Στην βελτίωση της ζωής των πολιτών κρινόμαστε όλοι.
Το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς αυξάνουν τα κέρδη τους γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης.
Και βεβαίως οι αγρότες παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους. Είναι προ των πυλών η νέα ΚΑΠ και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά και είναι φανερό ότι πηγαίνουν για απώλεια κοινοτικών πόρων στον τομέα αυτό. Και κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για να γίνουν οι αλλαγές που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Η δίκαιη μετάβαση σε αυτές τις αλλαγές απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση και κουβέντα δεν γίνεται για όλα αυτά. Ο κίνδυνος για μειώσεις στη νέα ΚΑΠ είναι προ των πυλών και οι συνέπειες για τους έλληνες αγρότες θα είναι μεγάλες.
Και χθες στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών σημείωσα ότι ο  προϋπολογισμός  , πρέπει να είναι ενισχυμένος αν θέλουμε να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μπει στη νέα εποχή.
Κάνουν λάθος όσοι βλέπουν ανταγωνιστικά την Πράσινη συμφωνία με τις πολιτικές συνοχής και τη στήριξη των αγροτών. Είναι πολιτικές συμπληρωματικές, αναπτυξιακές και αναδιανεμητικές.
Ευθύνη όλων μας είναι να εφαρμόσουμε την πράσινη συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουμε τη δίκαιη μετάβαση στις αλλαγές που απαιτούνται, γιατί μονάχα έτσι θα αντιμετωπίσουμε το τεχνολογικό χάσμα, την κλιματική αλλαγή, αλλά και θα μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ του βορρά και του νότου, αλλά και μεταξύ των περιφερειών.
Βεβαίως καμία συζήτηση δεν γίνεται για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ. Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις. Καμία συζήτηση δεν γίνεται για τη μείωση του κόστους παραγωγής και δεν προχωρά η κάρτα αγροτικού πετρελαίου όπως εμείς έχουμε προτείνει. Προτείνουμε μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13% και για τα εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ και ούτε σε αυτό ανταποκρίνεται η Κυβέρνηση. Με λίγα λόγια και στην αγροτική πολιτική, στον πρωτογενή τομέα τα πράγματα παραμένουν στάσιμα όπως τα άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι μπορεί να άλλαξε η Κυβέρνηση, αλλά οι βασικές πολιτικές παραμένουν ακριβώς οι ίδιες.

Ασφαλιστικό: Ο Νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση δεν αντιμετωπίζει τις αδικίες. 
Τον καταψηφίζουμε. Είναι μακιγιάζ της ΝΔ στο Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε «Νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση».Με απόλυτη συνέπεια δηλώνουμε λοιπόν ότι όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και το νόμο της κοινοπραξίας.
Γιατί ο Νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται.
Γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο το Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα.
Γιατί περιέχει μεγάλες αδικίες εις βάρος των συνταξιούχων.
Γιατί επιφυλάσσει νέα προβλήματα για το μέλλον.
Γιατί δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της νέας γενιάς.
O κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής έλεγε  στις 26/02.2019 ότι « το σύστημα είναι άδικο, πριμοδοτεί συγκεκριμένες κατηγορίες ενώ αφήνει εκτεθειμένες άλλες». Και  τόνιζε «ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί, και θα αντικατασταθεί από ένα νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ψεύτικες υποσχέσεις και λόγια χωρίς αξία
Η Νέα Δημοκρατία ξεδιπλώνει τη δική της συντηρητική ατζέντα, την ατζέντα της δεξιάς, που εμείς ξέρουμε και οι παλαιότεροι έχουν ζήσει στο πετσί τους.
Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το έγκλημα καλά κρατεί. Κανένας δεν αισθάνεται ασφαλής. Μπαινοβγαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια και μπαινοβγαίνουν οι εγκληματίες στα μαγαζιά και στα σπίτια. Συμμορίες ελέγχουν τα κέντρα των πόλεων και η βία αποκεντρώνεται. Καίνε αυτοκίνητα , δολοφονούν εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι. Αυτό είναι νόμος και τάξη;
Μιλούν  για επιτελικό κράτος και δεν μπορούν να βγάλουν τις συντάξεις  
Η Κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την ταλαιπωρία των πολιτών. 50% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι εκκρεμότητες για την έκδοση συντάξεων. Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γνωστές και δεδομένες αλλά δεν αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή κατάσταση.
Επιτέλους εκδώστε τις συντάξεις των ανθρώπων τώρα.
Η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων. Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ. Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες πολιτικής ομαλότητας πάσχει από κρίση ταυτότητας
Το αποδεικνύει η διεύρυνση του “απ’ όλα έχει ο μπαξές” του κ. Τσίπρα.  Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς.
Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του. Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με το πιο σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε το 2015.
Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους. Αδυνατεί  όμως σήμερα να ασκήσει αντιπολίτευση στη Βουλή. Γιατί δεν έχει αφήγημα.
Καβάλησαν την οργή τα πρώτα χρόνια της κρίσης και με έναν απίστευτο λαϊκισμό ήρθαν στην εξουσία χωρίς καμία πρόταση για τον τόπο και χωρίς κανένα σχέδιο.
Ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές.
Με τη στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Είδατε κανένα σημάδι αυτοκριτικής; Δεν έχουμε κανένα δείγμα αλλαγής.
Οι προοδευτικοί πολίτες επικροτούν την αυτόνομη πορεία. Αυτό ενοχλεί και είμαστε στο στόχαστρο
«Γιατί Κίνημα Αλλαγής σήμερα;»
– Για να ηττηθεί κάθε απόχρωση της συντήρησης.
– Χρειάζεται μια πραγματική προοδευτική κανονικότητα και όχι η επίπλαστη της ΝΔ.
Πραγματικός και μοναδικός εκφραστής των αρχών, των ιδεών και των αξιών αυτού του χώρου, είναι το Κίνημα Αλλαγής.
Η Κεντροαριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
Το Κίνημα Αλλαγής γίνεται κάθε μέρα και πιο ελκυστικό στον ελληνικό λαό. Οι προοδευτικοί πολίτες επικροτούν την αυτόνομη πορεία. Αυτό ενοχλεί.
Γι αυτό προσπαθούν συνεχώς να μας αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν το λόγο μας και τη φωνή μας. Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της ΝΔ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν.
Γι αυτό προσπαθούν με δήθεν φλερτ, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Είμαστε στο στόχαστρο. Έχουμε πει εδώ καθαρά , ότι δεν θέλουμε το φλερτ κανενός. Προχωράμε στην αυτόνομη πορεία.
Να το προσέξουν οι ψηφοφόροι και τα στελέχη μας και μην παγιδεύονται στην προπαγάνδα τους.
Είμαστε ρυθμιστές και μπορούμε να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές. Αυτό είναι ο δικός μας στόχος. Κάθε ένας από εμάς συμβάλουμε στην αλλαγή της εικόνας. Ανεβαίνουμε αργά, αλλά σταθερά.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωράμε μπροστά.
Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση. Είμαστε το «αποκούμπι» της Ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, να γίνουμε το καταφύγιο όσων πλήττονται, νιώθουν ανασφαλείς αλλά και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τη «γαλάζια κανονικότητα» για μια καλύτερη, πιο δίκαιη προοδευτική πραγματικότητα.
Δεν βολευόμαστε στο κοστούμι της εύκολης κριτικής ούτε στο κοστούμι του ανεύθυνου διαμαρτυρόμενου. Κάθε φορά που λέμε όχι, καταθέτουμε και τις δικές μας προτάσεις νόμου
– Τη 13η σύνταξη, επιτέλους για μία πραγματική, κανονική σύνταξη. Να τους δούμε τι θα κάνουν, ποιος θα την ψηφίσει.
–το δημογραφικό και την ενίσχυση των ζευγαριών,
–την προστασία της πρώτης κατοικίας, των δανειοληπτών από τα funds,
– την προστασία των καταναλωτών στις σχέσεις τους με τις τράπεζες και απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που σήκωσε το τεράστιο αυτό θέμα, ενώ η Κυβέρνηση περιορίστηκε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα επαφές με τους τραπεζίτες.
– Τον κατώτατο μισθό, που θα πρέπει επιτέλους να επιστρέψει στους κοινωνικούς εταίρους. Αυτή τη στιγμή γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Ομαδικές απολύσεις και ακύρωση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις και σταματήσαμε απολύσεις εργαζομένων στις τράπεζες. Σταμάτησαν χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις.
Η δουλειά μας, όμως, δεν εξαντλείται στη Βουλή. Στην κοινωνία Ξαναχτίζουμε τις συμμαχίες μας.
– Στην αυτοδιοίκηση που είμαστε δεύτερη δύναμη Και στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό.
– Με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις ισχυρές. Κάθε φορά που γίνονται εκλογικές διαδικασίες οι δικές μας παρατάξεις βγαίνουν ενισχυμένες παντού. Είμαστε δεύτερη δύναμη και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία.
– Με τα  κλιμάκια που γυρίζουν όλη την Ελλάδα.
–  Με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που παίρνουν οι νέοι τομείς. Με τα 1.500 στελέχη που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στους τομείς του κόμματος, τομείς που είναι ανοιχτοί για να ενσωματωθούν και να δουλέψουν ακόμα περισσότερα στελέχη σε όλη την Ελλάδα.
–  Με τον αγώνα των Νομαρχιακών και τοπικών μας οργανώσεων, που έδωσαν  τις μάχες στις προηγούμενες εκλογές με τόσο πάθος. Και χρειάζεται αυτό το πάθος, γιατί έχουμε έναν οργανωμένο πόλεμο και από τη Νέα Δημοκρατία και το Σύριζα.
–  Με τους νέους στην πρώτη γραμμή, τους δίνουμε χώρο, λόγο και ρόλο. Θέλουμε να είμαστε η παράταξη του brain gain.
– Με τη ξεχωριστή συμβολή του καθένα από εμάς
–  Με τις Περιφερειακές συνδιασκέψεις και την πολιτική-ιδεολογική Συνδιάσκεψή μας, στις  14-15 Μαρτίου, σφραγίζουμε την σοσιαλιστική μας ταυτότητα.
«Θέλει χρόνο και σκληρή δουλειά η άνοδος»
Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Είμαστε παράταξη εξουσίας με βαθιές ρίζες και με αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, που μπορεί να το αναγνωρίσει ο καθένας. Θέλουμε να αναγνωριστεί η προσφορά αυτής της παράταξης στον τόπο. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να πάμε μπροστά να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν και αυτό κάναμε με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και είναι φανερό ότι το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής είναι εντελώς διαφορετικό. Έχουμε ξεκινήσει αγώνα με άλλο δυναμισμό . Όλοι μαζί να βάλουμε πλώρη για τη μεγάλη μας επιστροφή.
Το 2020 είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης. Ένα πραγματικό ξεΚίνημα Αλλαγής. Ξεκίνημα Αλλαγής με πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις. Μέσα και έξω από τη Βουλή, παντού σε όλη την Ελλάδα.  Με νέες ιδέες και με νέα πρόσωπα. Και στόχο να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές.
Αναγέννηση με πράσινο συμβόλαιο. Δεν είναι απλά ένα όραμα που μας εμπνέει, είναι σχέδιο συγκεκριμένο, με νέους Εθνικούς στόχους. 
Στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20 στην καρδιά των ελλήνων πολιτών, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής.
Να πετύχουμε τη νέα αλλαγή. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πηγή: https://www.agriniopress.gr/

Σχόλια