Χρόνια πολλά Ηλία - Στυλιανέ τα Πρώτα γενέθλια του μικρού Ήρωα ξεκινάει το «ταξίδι ζωής» του μικρού Ηλία Στυλιανού από τον Αστακό – Θα ακολουθήσει ειδική αγωγή

Σαν Σήμερα πριν ένα χρόνο γεννήθηκε ο μικρός Ήρωας της ζωής Ηλίας - Στυλιανός .
Η Συντακτική επιτροπή στου xiromeritis του εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και να είναι εκατόχρονος !!
Οι γονείς του να των δουν όπως αυτοί επιθυμούν .
Την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος,  ξεκινά τη σωτήρια θεραπεία ο μικρούλης Ηλίας Στυλιανός που για μεγάλο χρονικό διάστημα παλεύει, στο νοσοκομείο του Ρίου, με την νωτιαία μυϊκή ατροφία.
Πρόκειται για σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.
Το παιδί πρόκειται να ακολουθήσει μία ειδική γονιδιακή θεραπεία στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
«Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος ο μικρός Ηλίας Στυλιανός θα μεταφερθεί με κινητή μονάδα ή του ΕΚΑΒ ή του Χαμόγελου του παιδιού, που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την θεραπεία του. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει η έξοδος του από το νοσοκομείο του Ρίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι αλλά και αισιόδοξοι καθώς έγιναν όλα, όπως έπρεπε να γίνουν» αναφέρει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου.
Από την αρχή στάθηκε στο πλευρό τόσο του μικρού Ηλία Στυλιανού όσο και την οικογένειας του.
Ο ίδιος μία συγκινητική φωτογραφία στο Facebook μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός ήρωας, μόλις 11 μηνών, και παρακίνησε τον απλό κόσμο να τον στηρίξει προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία.
«Η Μονάδα Παίδων σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζεστασιά του σπιτιού για τον μικρό μας Ηλία ή Ηλικο όπως τον λέμε στην εντατική. Θέλουμε μαζί με όλους εσάς μαζί να φωνάξουμε και να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στον μικρό Ήλια μας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου Ι. Εμείς θα συνεχίσουμε να τον φροντίζουμε στην μονάδα μας με στοργή αγάπη και ιατρική ευθύνη.
Εδώ στην μονάδα έχουμε μια αρχή. Να μαχόμαστε για την ζωή κόντρα στον θάνατο.. Ας δώσουμε όμως την ευκαιρία στον Ηλία μας για γονιδιακή θεραπεία. Το δικαιούται δεν το ζητά.. Εμείς οφείλουμε σαν γονείς σαν γιατροί σαν πολίτες να τον βοηθήσουμε και να του δώσουμε το δικαίωμα να αναπνέει που για μας είναι απλά. αυτονόητο. Σας περιμένουμε. Διαδώστε το. Ξέρετε άλλωστε που θα μας βρείτε…» είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας.
Η ιστορία του μικρού Ηλία – Στυλιανού από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας θυμίζει την ιστορία ενός άλλου μικρό ήρωα, του Παναγιώτη Ραφαήλ.
Και οι δυο πάσχουν από την ίδια ασθένεια ενώ με την υποστήριξη και την έμπρακτη  συμπαράσταση  του κόσμου τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Το χρονικό της περιπέτειας με το αίσιο τέλος

Ο Ηλίας-Στυλιανός είναι το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας του Σωτήρη Σάββα από τον Αστακό. Στον 1ο μήνα της ζωής του εμφάνισε νωτιαία μυϊκή ατροφία. Έκτοτε παλεύει με τη νόσο, ακολουθεί συντηρητικές αγωγές και υποβλήθηκε σε τραχειοστομία.
Οι γονείς του, δυο νέοι άνθρωποι, ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά. Τους δόθηκε η υπόσχεση πως ο μικρός Ηλίας θα ενταχθεί σε μια λίστα ατόμων που θα υποβληθούν σε θεραπεία για τη οποία γίνεται προσπάθεια να εισαχθεί στην Ελλάδα .
Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι γονείς του μικρού Ηλία – Στυλιανού, έχουν δώσει πολλές μάχες με τον χρόνο και την γραφειοκρατία, ώστε να έρθει στην χώρα μας και να εγκριθεί η εξειδικευμένη θεραπεία του γιού τους.
,https://www.in.gr/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου