Η σημασία του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

 

dimos xiromeroy draseis proagogis ygeias 12102020
 
Ημερομηνία, 12/10/2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.
 
Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης θεραπείας για την καταπολέμηση της ασθένειας.
Έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι η σημασία του προληπτικού ελέγχου και του εντοπισμού του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια, οδηγεί στην έγκαιρη την πιο αποτελεσματική θεραπεία και στην ίαση.
Ο προληπτικός έλεγχος και ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν την ασπίδα των γυναικών απέναντι στην ασθένεια. Η πραγματοποίηση μαστογραφίας, θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς το «πρόβλημα» δεν είναι τόσο η ίδια η νόσος, όσο η άγνοια που καθιστά την αντιμετώπισή της δυσκολότερη.
Η σημασία ης πρόληψης και της προαγωγής υγείας γενικά και ειδικότερα στο γυναικείο πληθυσμό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο μας και εκφράζεται με στοχευόμενα βήματα.
Με βάση την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της σχετικής ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου μας, ήδη τον περασμένο Ιούλιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και την ευγενική χορηγία της Estee Lauder, διοργανώσαμε με επιτυχία δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για τις γυναίκες του Δήμου μας.
Σήμερα, διανύοντας τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Ca του μαστού, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σημασία του προληπτικού ελέγχου σε όλες τις γυναίκες και να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τακτικής διενέργειάς του.
Ο Δήμος μας δίνοντας έμφαση στον τομέα της υγείας των δημοτών, έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στέκεται αρωγός στην ενίσχυση και την υιοθέτηση καλών πρακτικών και υγιών συμπεριφορών από όλους μας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια