Γιώργος Καραϊβάζ: Πάντα στο πλευρό των αστυνομικών της Ακαρνανία

Σοκαρισμένη είναι η Ελληνική κοινωνία από την μαφιόζικη εκτέλεση του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Ο δημοσιογράφος, είχε πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό, με αποκλειστικά ρεπορτάζ και αποκαλύψεις και διακρίνονταν για το ήθος του, τον σεβασμό στις πηγές του, την ψύχραιμη προσέγγιση των θεμάτων που καταπιάνονταν και δεν “θυσίαζε” την δεοντολογία, στον “βωμό” της τηλεθέασης, ή των “κλικ” στο διαδίκτυο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ασχολήθηκε εκτενώς το 2018 με την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή και οι παρεμβάσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, έδειχναν σεβασμό σε όλες τις πλευρές, χωρίς να επιχειρεί να στοχοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι αξιοσημείωτος άλλωστε ο τρόπος που χειρίστηκε την θέση του ιατρού και πρώην συντρόφου της εκλιπούσας, όταν εκείνος είχε δεχθεί πρωτοφανείς επιθέσεις και κάποιοι τον θεωρούσαν απροκάλυπτα ή τον “φωτογράφιζαν” ως δολοφόνο…

Ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος όμως διατηρούσε στενές σχέσεις και με συνδικαλιστές αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα. Δεν παρέλειπε να αρθρογραφεί ή να αναρτά στο site του, το bloko.gr, σειρά θεμάτων που απασχολούσαν τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Παράλληλα, “δεν χαρίζονταν” όταν διαπίστωνε λάθη ή παραλείψεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

 Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του και για τις διεκδικήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων της Ακαρνανίας. Είναι χαρακτηριστικό πως μια από τις κύριες αναρτήσεις του στο bloko.gr , λίγο πριν τον θάνατό του, ήταν το ρεπορτάζ του agriniopress.gr, σχετικά με την επιστροφή των τόκων επιστραφέντων αναδρομικών (φωτο).

Μερικά σχόλια στο facebook, είναι χαρακτηριστικά:


Σχόλια