Θεόδωρος Κατσανέβας: Γιατί νόσησε από κορωνοϊό ενώ είχε εμβολιαστεί - Τι λένε οι ειδικοί



Τους λόγους που ο Θεόδωρος Κατσανέβας προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αν και είχε εμβολιαστεί, θέλησαν να εξηγήσουν οι ειδικοί.


Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε για 20 ημέρες μάχη με τον ιό, την οποία έχασε χθες, Σάββατο, σε ηλικία 74 ετών. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι νοσεί από Covid-19 μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, λέγοντας ότι αυτό συνέβη λίγες μέρες (τέσσερις, συγκεκριμένα) αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, απαιτείται ένα διάστημα περίπου δύο έως τριών εβδομάδων για να δημιουργηθεί ένα ικανό επίπεδο αντισωμάτων. «Χρειάζονται λίγες μέρες για να επιτευχθεί ανοσία γιατί τα αντισώματα φτιάχνονται μετά την έκτη μέρα και είναι σε καλό επίπεδο στις δύο εβδομάδες», είπε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.


Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι «η νόσηση έγινε μερικές μέρες μετά το εμβόλιο και ο οργανισμός δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί. Στην ουσία, ο ιός βρίσκει τον οργανισμό ανεμβολίαστο και επομένως δεν ήταν έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Είναι μια κανονική διαδικασία και την έχουμε δει πολλές φορές στα νοσοκομεία με ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί την προηγούμενη μέρα ή τις προηγούμενες μέρες και βλέπουμε ότι νοσούν σοβαρά».

https://www.iefimerida.gr

Σχόλια