Θάνος Μωραΐτης για ΜΕΘ Αγρινίου: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

 


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με την αναστολή επ’ αόριστον της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου....


«Το Νοσοκομείο Αγρινίου, ένα Νοσοκομείο που έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς του κορωνοϊού με ελλείψεις σε εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, υποβαθμίζεται συστηματικά από την αρχή της πανδημίας. Μαζί του, αφήνεται στο έλεος της πανδημίας κι ένας ολόκληρος Νομός, με τους κατοίκους του να αντιμετωπίζονται και με τη βούλα ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού», είπε ο βουλευτής.

Τόνισε ότι «όλοι ήξεραν στην κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ για την κατάσταση και τις φοβερές ελλείψεις. Κι όμως, τον Ιούνιο φάνηκαν να “πέφτουν από τα σύννεφα”».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν πείθει κανέναν η 6η ΥΠΕ περί “προσωρινής αναστολής λειτουργίας ΜΕΘ και άλλων Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων”:

Ειδικά τώρα, που η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για το κλείσιμο Περιφερειακών Νοσοκομείων».

Τέλος, προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να εξαπολύσει επίθεση στη δημόσια υγεία».


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:


«Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και την πολύμηνη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Αγρινίου, αποφασίστηκε το ξαφνικό λουκέτο (ή… η «αναστολή επ' αόριστον») της ΜΕΘ του και η μετάθεση των γιατρών στα Νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα.

Η απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, βρίσκοντας τους πάντες απροετοίμαστους, δίχως σχετική ενημέρωση.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου, ένα Νοσοκομείο που έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς του κορωνοϊού με ελλείψεις σε εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, υποβαθμίζεται συστηματικά από την αρχή της πανδημίας. Μαζί του, αφήνεται στο έλεος της πανδημίας κι ένας ολόκληρος Νομός, με τους κατοίκους του να αντιμετωπίζονται και με τη βούλα ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού.

Το υγειονομικό προσωπικό της υπεράνθρωπης μάχης και του τεράστιου αγώνα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός των ορίων του, έχοντας να αντιμετωπίσει το τριπλό βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, των ασθενών του κορωνοϊού, αλλά και των υπολοίπων περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία και που δεν είναι λίγα. Μάλιστα, κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται αύξηση ατυχημάτων και περιστατικών που χρειάζονται αμεσότατη περίθαλψη.

Όλοι ήξεραν στην κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ για την κατάσταση και τις φοβερές ελλείψεις. Κι όμως, τον Ιούνιο φάνηκαν να «πέφτουν από τα σύννεφα».

Η αδιαφορία, εγκληματική.

Μια αδιαφορία που συνεχίστηκε στην πορεία:

Η ΜΕΘ αφέθηκε στην τύχη της, με κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ απλό παρατηρητή.

Προειδοποιούμε να μη διανοηθούν να εργαλειοποιήσουν τον τόπο μας για επικοινωνιακή διαχείριση, με το «άνοιξε- κλείσε» τις ΜΕΘ και τις φιέστες περί «σωτήρων».

Δεν πείθει κανέναν η 6η ΥΠΕ περί «προσωρινής αναστολής λειτουργίας ΜΕΘ και άλλων Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων»:

Ειδικά τώρα, που η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για το κλείσιμο Περιφερειακών Νοσοκομείων.

Οι μεγάλες κουβέντες για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τα χειροκροτήματα, δίνουν τη θέση τους σε ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις.

Η κυβέρνηση παράγει περισσότερη ιδεοληψία απ’ όση μπορούν να καταναλώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Αναξιοπρεπής, αδιάφορη, κυνική κι επικίνδυνη.

Την προειδοποιούμε να μη διανοηθεί να εξαπολύσει επίθεση στη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα της δώσουν την απάντηση που της αξίζει.»

Σχόλια