Λαϊκή συνέλευση πολιτών την Κυριακή στον Αστακό κατά της ΠΟΑΥ

 

Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού, ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας και ο Δήμος Ξηρομέρου, καλούν στην λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στον Αστακό, στο χώρο της νέας πλατείας της ανάπλασης στη παραλία του Αστακού.

Συζητούμενα θέματα της λαϊκής συνέλευσης, οι εξελίξεις στο θέμα θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ και καθορισμός των επόμενων κινήσεων της Επιτροπής. Ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες και κατάθεση προτάσεων τους για τον τρόπο συνέχισης του αγώνα.

Το θέμα της λαθεμένης χωροθέτησης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει και το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικα και τον Κάλαμο, που δεν πρέπει να θεσμοθετηθεί.

Στο τέλος του θέματος ΠΟΑΥ, μετά από πρόταση πολιτών, θα συζητηθεί και το άλλο μεγάλο θέμα της περιοχής, του πλωτού Φωτοβολταϊκού στον Άγιο Νικόλαο και η χωρίς κανόνες και όρια χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, πλωτά φωτοβολταϊκά και βιορευστά), εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου.

Και τα δύο αυτά πολύ σοβαρά θέματα, αν υλοποιηθούν όπως αποτυπώνονται στα επίσημα έγγραφα των σχεδιασμών πολιτείας και ιδιωτών, χωρίς να έχουν ζητήσει και να λάβουν υπ’ όψη τη γνώμη των μόνιμων κατοίκων, οδηγούν τον τόπο σε υπανάπτυξη, σε ακόμη μεγαλύτερη δημογραφική αιμορραγία και σε πλήρη καταστροφή.

Η παρουσία όλων μας στη Λαϊκή Συνέλευση είναι άκρως απαραίτητη», καταλήγει το κάλεσμα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Σχόλια