Επικίνδυνη η παράκαμψη στην ''Αερογέφυρα'' Αστακού- Εκατοντάδες οι χρήστες της σε καθημερινή βάση



 Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


 Η παράκαμψη της ''Αερογέφυρας'' Αστακού είναι στους πάντες γνωστή και χρησιμοποιείται σχεδόν  από όλους τους ντόπιους αλλά και από διερχόμενους οδηγούς.

Εξασφαλίζει χρόνο και μειώνει αποστάσεις, αλλά παράλληλα είναι άκρως επικίνδυνη γιατί είναι πρόχειρη και αυτοσχέδια, συνολικού μήκους περίπου 15 μέτρων, που όμως δεν παρέχει καμία ασφάλεια στους χρήστες της, λόγω ακριβώς της κατασκευής της χωρίς καμία τεχνική προδιαγραφή.

.com/img/a/

Το κακό είναι ότι δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους ΙΧήδες οδηγούς αλλά την διαπερνούν και βαρέα οχήματα, όπως φορτηγά συρμοί ακόμη και  έμφορτα λεωφορεία.

Μόλις προχθές έγινα μάρτυρας ενός παρ ολίγου ατυχήματος, με ένα φορτηγό, που λίγο έλειψε να εκτραπεί και να πέσει στο κενό με ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει.

Πριν μερικά χρόνια, αργά τη νύχτα το καλοκαίρι,  χρειάστηκε να ρυμουλκήσω με το τζιπ που οδηγούσα ιχ αυτοκίνητο, που ο οδηγός του είχε χάσει τον έλεγχο και το όχημα αιωρείτο καθώς το μισό του οπίσθιο τμήμα ήταν πάνω στην παράκαμψη και το μπροστινό αιωρείτο στο κενό. Επιβαίνοντες δυο νέα παιδιά, που παρέμειναν μέσα στο όχημα γιατί η οποιαδήποτε κίνησή τους θα άλλαζε το κέντρο βάρος του και θα το οδηγούσε στο κενό, με άγνωστες τις συνέπειες για την ζωή και την ακεραιότητα των δύο νεαρών ατόμων. Τέλος καλά, όλα καλά, σε εκείνη την περίπτωση, που την θυμάμαι με δέος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οχήματα και επιβάτες έχουν κινδυνεύσει στην παράκαμψη , που λειτουργεί περί τα 35 και πλέον χρόνια χωρίς να έχει γίνει κάποια παρέμβαση.


IMG_20230610_140753

Δεν γνωρίζω εάν το συγκεκριμένο τμήμα  ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, ή της Περιφέρειας, ή σε κάποιον άλλον φορέα. Όπου και αν ανήκει,ο Δήμος Ξηρομέρου θα πρέπει να φροντίσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το να κατασκευασθεί μια αξιόπιστη και ασφαλής παράκαμψη του δρόμου.

Η παράκαμψη χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες οχήματα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε διάστημα 10 λεπτών μέτρησα προχθές  περισσότερα από 15 αυτοκίνητα, που διήλθαν από αυτήν. 

Η άμεση ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα, είτε του Δήμου, είτε της Περιφέρειας, είναι επιτακτική ανάγκη.

http://www.xiromeronewday.com/2023/06/blog-post_248.html

Σχόλια