Μεσολόγγι – Εξαφάνιση Μπάμπη Κούτσικου: «Προτιμά τη φυλακή από το να βρεθεί σε χαντάκι»

 


Πάνω από 10 ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ήλθαν σ’ επαφή και ανέκριναν τον κρεοπώλη στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου κατά τις αλλεπάλληλες προσαγωγές του και μέχρις ότου εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Κοινό το συμπέρασμά τους: «Κρύβει πολλά ο κρεοπώλης από φόβο. Προτιμά να έχει μπροστά του μία δικαστική περιπέτεια και τη φυλακή, παρά να βρεθεί σε κανένα χαντάκι». Μάλιστα, εκπλήσσει η άποψη εμπειρότατου αξιωματικού που ανέκρινε επί μιάμιση ώρα τον κρεοπώλη: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος πυροβόλησε για να σκοτώσει συνάνθρωπό του ή ακριβέστερα ότι έκανε μόνος του κακό στον Μπάμπη».


Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών εδράζονται αφενός στη μαρτυρία συγκρατούμενου του 50χρονου που τον άκουσε να λέει στον ύπνο του «Τι έκανες ρε μ…», την οποία συνδέουν με όσα είπε κάποια στιγμή στους ίδιους: «Μπορεί να έχω κάνει και εγώ μ…».

Ο γρίφος ενώπιον του οποίου βρέθηκαν οι ερευνητές έχει δύο σκέλη: Είτε μόνος του ο κρεοπώλης ξέκανε τον Μπάμπη (δηλαδή το «τι έκανες ρε μ…» απευθυνόταν στον εαυτό του), είτε η μ… που ομολόγησε ότι έκανε ήταν να οδηγήσει σε «ραντεβού θανάτου» τον Μπάμπη και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας να είναι άλλος.

Ο ανωτέρω γρίφος είναι έργο του ανακριτή Μεσολογγίου να διαλευκανθεί αύριο, καθώς στις 11 το πρωί, πρόκειται να οδηγηθεί ο κρεοπώλης ενώπιόν του για να απολογηθεί.

«Μόνο αν ο κρεοπώλης υπερβεί τους φόβους του θα μπορέσουμε να συνθέσουμε όλο το παζλ του θρίλερ από την ώρα που δεν έχουμε πτώμα» σχολίασε στην «Π» ανώτερος αξιωματικός, γι’ αυτό και δεν έχουν σταματήσει οι εκκλήσεις –και δη από την οικογένεια του Μπάμπη- να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν σκοτεινές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

Εχει ήδη προκύψει ότι τη σχέση του κρεοπώλη με τον Μπάμπη συνοδεύουν ίχνη τοκογλυφίας. Είναι επίσης πιθανό ο κατηγορούμενος, ο οποίος όφειλε χρήματα στον 31χρονο, να τον «παραμύθιασε» ότι θα έβρισκαν κάποιο κρυμμένο θησαυρό και τότε θα έπαιρνε στο πολλαπλάσιο τα χρήματά του. Ωστόσο, αντ’ αυτού ίσως τον οδήγησε σε «παγίδα θανάτου», στον κόμβο των ΤΕΙ Μεσολογγίου, όπου ισχυρίζεται ότι τον αποβίβασε. Είτε σ’ εκείνο το σημείο, είτε εκεί κοντά με ή χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου, ο άτυχος Μπάμπης άρχισε να μετράει αντίστροφα για τη ζωή του.

Μέγα μυστήριο είναι ο τόπος που βρίσκεται ενταφιασμένος. Η ευρύτερη περιοχή του Ευηνοχωρίου με τα αρδευτικά αυλάκια, τους βάλτους, τις καλαμιές και τις πομώνες είναι ιδανική περιοχή να μη βρεθεί ένα πτώμα…

Δεν έχει εγκαταλειφθεί, όμως, και το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε κάπου αλλού ο 31χρονος. Βέβαια από το στίγμα του κινητού του κρεοπώλη και τον χρόνο που επέστρεψε στο σπίτι του το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, βάσιμα εικάζεται ότι ο βάλτος έχει πάρει το μυστικό της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Εκτός και αν, σε μεταγενέστερο χρόνο και κάτω από τα «ραντάρ» των καμερών ασφαλείας μεταφέρθηκε το πτώμα του 31χρονου στον σκουπιδότοπο του Αγίου Συμεών ή στην ορεινή Ναυπακτία…

Γιώργος Αναστασόπουλος- pelop.gr 


Σχόλια