ΣΥΡΙΖΑ – Γρηγόρης Θεοδωράκης: “Όχι στην κατάργηση Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία”

 ΣΥΡΙΖΑ – Γρηγόρης Θεοδωράκης: “Όχι στην κατάργηση Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία”

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Γρηγόρης Θεοδωράκης εξέδωσε δελτίο τύπου τονίζοντας μεταξύ άλλων “όχι στην κατάργηση Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία”

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Θεοδωράκη: 

Η Αιτωλοακαρνανία έχει δεχθεί πολλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια: Εγκατάλειψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάθμιση των Νοσοκομείων,  κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων, εγκατάλειψη  υποδομών και δικτύων είναι μερικά από αυτά. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι αρκετά, καθώς το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα η συζήτηση για αλλαγές στο δικαστικό χάρτη της Χώρας, με τις φήμες να μιλούν για πιθανή κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κάποιου εκ των Πρωτοδικείων Μεσολογγίου ή Αγρινίου, ενδεχομένως και Ειρηνοδικείων.

Όσο κι αν επιχειρούν κάποιοι να παρουσιάσουν τις επικείμενες αλλαγές ως αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πραγματικότητα θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο: Τα υπαρκτά προβλήματα και ιδίως οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες. (Άλλωστε το επιχείρημα  περί δήθεν εξορθολογισμού καταρρίπτεται από το γεγονός ότι άλλες περιοχές εξαιρέθηκαν ήδη από τον «Δικαστικό Καλλικράτη» κατόπιν παρεμβάσεων ισχυρών παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος…).

poster
00:35
00:00
Play
(Space)
Unmute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα Δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας διαχειρίζονται τεράστια ύλη πολιτικών και ποινικών υποθέσεων. Επιπλέον τα  γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας με τον μεγάλο ορεινό όγκο (π.χ. Θέρμο, Ξηρόμερο, Βάλτος) σε συνδυασμό με το προβληματικό εσωτερικό οδικό δίκτυο και την απουσία σιδηροδρομικού και αεροπορικού δικτύου, καθιστούν απαγορευτική έως επικίνδυνη οποιαδήποτε σκέψη για μεταβολή του δικαστικού χάρτη.

Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. Δεν μπορεί η Αιτωλοακαρνανία να αποτελεί μονίμως το αποπαίδι του ελληνικού κράτους. Απαιτούμε την αυτοτελή διατήρηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου,  του Πρωτοδικείου Αγρινίου και γενικά των υπαρχουσών δικαστικών δομών στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και την περαιτέρω ενίσχυσή τους σε προσωπικό και πόρους. Υποβάθμιση των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης σημαίνει υποβάθμιση των δικαιωμάτων των πολιτών, της οικονομίας, αλλά τελικά και της δημοκρατίας και του ίδιου του κράτους δικαίου.

ΥΓ. Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται ότι τελικά δεν θα προχωρήσουν οι αλλαγές. Το εύχομαι πραγματικά. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι τις τελικές αποφάσεις, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες της περιοχής.

Σχόλια