Δρομολογείται η ανάπλαση του άλσους Πενταλόφου



 Κατόπιν πρωτοβουλίας του νεοεκλεγέντα Προέδρου απομακρύνονται σταδιακά τα υπέρψηλα επικίνδυνα πεύκα, μετά τη σχετική απόφαση του Δασαρχείου που για τέσσερα χρόνια έμενε ανεκτέλεστη – Ερωτηματικό το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης του χώρου πρασίνου.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πενταλόφου Μεσολογγίου, το άλσος με τα άλλοτε επιβλητικά πεύκα και την παιδική χαρά, πλέον θυμίζει κρανίου τόπος από τις συνεχόμενες ρίψεις πεύκων από ισχυρούς ανέμους που από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα έως δυστύχημα.

Το όμορφο αυτό σημείο, απέναντι από καταστήματα εστίασης που κάποτε προσέλκυαν χιλιάδες κόσμου, αποτελεί ένα βασικό πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων που απαιτούν την αξιοποίησή του, χωρίς καμία ανταπόκριση από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, το 2019, χάρη στις στοχευμένες ενέργειες και διεκδικήσεις του Σωματείου “Acheloos GrowUp”, το θέμα επανεκκινήθηκε και πήρε μεγάλη έκταση (το θέμα έφτασε στην ολομέλεια της Βουλής με ερωτήσεις της Σοφίας Σακοράφα και του Κυριάκου Βελόπουλου) με αποτέλεσμα το Δασαρχείο Μεσολογγίου να δώσει τη σύμφωνη γνώμη για την απομάκρυνση των δέντρων και κατ’ επέκταση το “πράσινο φως” για την ανάπλαση του χώρου πρασίνου.

Παρά την εξέλιξη αυτή, η Τοπική Κοινότητα δεν κατάφερε να συνεργαστεί με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έτσι το πρόβλημα παρέμενε. Πλέον, κατόπιν πρωτοβουλίας του νέου Προέδρου κ. Δημήτρη Κουτρούλη κάποια από τα επικίνδυνα πεύκα απομακρύνθηκαν και ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει προϋπολογίσει από χρόνια τα 40.000 ευρώ που προορίζονται για την ανάπλαση ενός χώρου πρασίνου με παγκάκια, μονοπάτια, με φιλικά προς το αστικό περιβάλλον σώματα και δέντρα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του νεοεκλεγέντα Προέδρου κ. Δημήτρη Κουτρούλη:

Με σταθερά βήματα υλοποιούμε τις υποσχέσεις, προς όλους τους κατοικους της Πενταλόφου και ανταποκρινομαστε στις προσδοκίες όλων. Με την συμμετοχή σας, και την θέληση ΟΛΩΝ ΜΑΣ το χωριό μας θ’αποκτηση ΞΑΝΑ. την χαμένη του αίγλη και φήμη ..

ΥΓ.1. με μεγάλη ανακούφιση οι συγχωριανοί μας ,δίπλα στο δασιλειο είδαν το κόψιμο των ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ και απαλλάχθηκαν από τον φόβο πολλών ετών, μήπως συμβεί το μοιραίο.. Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ του χώρου είναι το επόμενο βήμα, και είναι υπόθεση ΌΛΩΝ ΜΑΣ…

ΥΓ.2. τα ξύλα μοιράστηκαν σε κατοίκους του χωριού μας.

Ακολουθεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου “Acheloos GrowUp”:

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρακολουθούμε τις εργασίες αποψίλωσης των επικίνδυνων δέντρων στο άλσος Πενταλόφου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο μας, σε συνεργασία με τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας, κατάφερε με συνεχείς και στοχευμένες διεκδικήσεις να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου για την αποξίλωση των επικίνδυνων πεύκων.

Μια απόφαση που έμεινε στο συρτάρι της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τελικά έμελλε να επανεκκινηθεί χάρη στην επιμονή του νέου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου, σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Καθώς απομακρύνονται τα υπέρψηλα πεύκα, οφείλουμε να αντικαταστήσουμε το αλσύλλιο με νέα φιλικά δέντρα προς το αστικό περιβάλλον, καθώς και να ολοκληρώσουμε την ανάπλαση με χώρους αναψυχής για τους μικρούς φίλους, τους ηλικιωμένους και τους επισκέπτες των θερινών μηνών.

Ενημερώνουμε τους συντοπίτες μας, ότι οι πόροι για το έργο της ανάπλασης έχουν εξασφαλιστεί,περιλαμβάνεται στα συνεχιζόμενα έργα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!!!

Ας ελπίσουμε ότι οι κόποι μας δικαιώθηκαν…

https://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια