Επιτυχημένη και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
















Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011,  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος αφού  τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και να είναι χρονιά αναγέννησης των Πολιτιστικών Συλλόγων του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ομοσπονδία, συμμετέχοντας στον αγώνα για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου, την «ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ», ανέφερε ότι η Ομοσπονδία ενώνει τη φωνή της με όλους όσους θέλουν τη  λειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι με δραστηριότητες επωφελείς για την περιοχή και συμβατές με το περιβάλλον  και εξέφρασε την αντίστασή της στην υποβάθμιση του οικολογικού συστήματος του Αμβρακικού κόλπου, για να μην εξελιχθεί ο Αμβρακικός κόλπος σε νεκρά θάλασσα, αγωνιζόμενοι προβάλλοντας πάντα το συλλογικό από το ατομικό όφελος.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραϊτης, ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αντιπεριφερειάρχης  Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.
Κατόπιν  ο  Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόππης ευλόγησε την πίτα, και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κ. Σ. της Ομοσπονδίας έκοψαν και μοίρασαν κομμάτια σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και στους παρευρισκόμενους.  
Έπειτα  προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με εικόνες από όλα τα χωριά του  Ξηρομέρου με την ανάλογη  μουσική επένδυση. Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 60 και πλέον  λεπτών επιμελήθηκε ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Άγγελος Μηλιώνης ο οποίος ταξίδεψε σε όλο το Ξηρόμερο φωτογραφίζοντάς το και μας χάρισε μέσα από την προβολή ένα μέρος από τις ομορφιές του.
Μετά τα διαδικαστικά της εκδήλωσης οι συμπατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τα προβλήματα των Συλλόγων και την προοπτική επίλυσής τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραϊτης, οι Βουλευτές: Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολής, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγίου Σοφία Γιακοπούλου, οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Νίκος Μήτσης, Μπάμπης Κουβέλης &  Χρήστος Κλαδευτήρας,  ο πρώην Δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου & Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, από το Σύλλογο Λιθοβουνίου ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Νίκος Κυριαζής, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. Γιάννης Μπούρος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας κ.ά .

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Σχόλια