Αυξάνει η τιμή της απλής διέλευσης στην Γέφυρα

Με δεδομένες τις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να παρουσιάσει τόσο μία καινοτόμο εκπτωτική πολιτική, όσο και να καταλήξει σε τιμές που διασφαλίζουν την τήρηση των όρων της σύμβασης παραχώρησης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και – μέσω αυτής - τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Έτσι ανακοινώνει τις τιμές διέλευσης για το έτος 2011 στις 21 Φεβρουαρίου, αντί της ιστορικά παγιωμένης πρακτικής ανακοινώσεων κατά τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Στο διάστημα αυτό, η διεύθυνση της εταιρείας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τις νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές και φορείς της περιοχής, προκειμένου να καταθέσει τις ιδέες της, να ακούσει αυτές των εκπροσώπων τους και να έχει μία δημιουργική ανταλλαγή απόψεων, για πτυχές της τιμολογιακής της πολιτικής, με τρόπο που να επιφέρει διευκολύνσεις για την τοπική κοινωνία, άμεσα ή σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα, παρά την επίπτωση που έχει η συγκεκριμένη πολιτική στον εν γένει εταιρικό οικονομικό σχεδιασμό. Κατόπιν αυτών των επαφών, τα εκπτωτικά πακέτα στα οποία δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση οι συχνοί χρήστες και η τοπική κοινωνία (Κάρτα «Aller-retour», ηλεκτρονική διέλευση «e-pass»), γίνονται πλέον ακόμη εκπτωτικότερα. Παράλληλα παγώνουν στις τιμές του 2010, όλα τα υπόλοιπα εκπτωτικά πακέτα για Ι.Χ., μοτοσικλέτες και φορτηγά μέχρι 4 άξονες. Πιο αναλυτικά:
Καθιερώνεται ως θεμελιώδες εκπτωτικό «πακέτο» η ηλεκτρονική διέλευση (e-pass), που αναδεικνύεται ως ο πιο οικονομικός τρόπος διάσχισης του στενού Ρίου – Αντιρρίου - για τακτικούς χρήστες επιβατηγών αυτοκινήτων - και αντίστοιχα ελκυστικότερος από το αντίτιμο της απλής διέλευσης για τους υπερτοπικούς.
Με το “ΓΕΦΥΡΑ e-pass” οι πέντε πρώτες διελεύσεις του μήνα κοστίζουν 10,50 Ευρώ έκαστη (αντί 12,90 της απλής διέλευσης), ενώ από την έκτη έως τη δέκατη μόλις 6,50 ευρώ. Από την 11η διέλευση (με κόστος 5,00 Ευρώ) το ΓΕΦΥΡΑ e-pass γίνεται ο πιο φθηνός τρόπος διάσχισης, ενώ η τιμή διέλευσης συνεχίζει να πέφτει (4,50) Ευρώ μετά τη16η . Έτσι ένας εργαζόμενος που διαμένει στη μία πλευρά και εργάζεται στην άλλη σε πενθήμερη βάση θα πληρώνει κατά μέσο όρο 5,60 ευρώ τη διέλευση.
Όλες οι νέες τιμές διέλευσης τίθενται σε ισχύ από 24 Φεβρουαρίου 2011.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απλή διέλευση, αυξάνει, από 12,20 ευρώ σε 12,90 ευρώ.
Ακολουθεί ο πίνακας με τις παλαιές και νέες χρεώσεις:

Σχόλια