Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Την Τρίτη 29/3 ο βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών όπου και συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα της προσβασιμότητας των κινητικά αναπήρων σε δημόσιους χώρους. Συγκεκριμένα εκτενή αναφορά έγινε στο θέμα της κακής κατασκευής των ραμπών, οι οποίες πολλές φορές όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά καθίστανται επικίνδυνες για τους κινητικά ανάπηρους, ενώ επίσης τέθηκε και το ζήτημα της μη λειτουργίας των ραμπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι κατά την πρόσβασή τους στις παραλίες, επισημαίνοντας την ανάγκη έκδοσης σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την τοποθέτηση κινούμενων ραμπών. Επιπροσθέτως συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των ορθοπεδικών βοηθημάτων που εξακολουθεί να είναι «πάρτι» κερδοσκοπίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ειδικότερα η έλλειψη ενιαίων προδιαγραφών παροχής ορθοπεδικών βοηθημάτων από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, παρατηρητηρίου τιμών και συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρέχουν τη δυνατότητα σε μερικούς «επιτήδειους» να εκμεταλλεύονται τους κινητικά αναπήρους και να εξαπατούν το δημόσιο.
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αναστολή υλοποίησης του Ν.2643 στο δημόσιο τομέα, με συνέπεια να καθυστερεί η τοποθέτηση 3.000 περίπου προσώπων με αναπηρία σε θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, όπου και εδικαιούντο. Τέλος συζητήθηκε και το πρόβλημα της μη διαφανούς οικονομικής στήριξης Σωματείων των Α.με.Α.  Η Ησδσδ

Σχόλια