Εισήγηση Δημάρχου Ξηρομέρου


Με την έναρξη του 2011 και την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής σηματοδοτήθηκε η εφαρμογή του νέου Νόμου 3852/2010 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Ο Νόμος αυτός μεταξύ των πολλών αλλαγών που φέρνει στην Τ.Α. είναι ο θεσμός της Επιτροπής Διαβούλευσης , ο  οποίος  εισάγει στην πράξη πλέον τη συμμετοχική Δημοκρατία στους Δήμους .
Η Επιτροπή Διαβούλευσης θα κληθεί να συζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο , θέματα που αφορούν τον τόπο μας και που οι δημότες κρίνουν ως πιο σημαντικά .

Καλωσορίζω τη νέα αυτή προσπάθεια και δηλώνω ότι η Δημοτική αρχή του Ξηρομέρου θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την αποτελεσματικότητα του θεσμού .Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον καθορισμό των προτεραιοτήτων  σε σχέση με το υπό σύνταξη Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και το υπό κατάθεση σχέδιο Προϋπολογισμού .
Τη στιγμή αυτή οι Υπηρεσίες αλλά και οι αιρετοί του Δήμου εργάζονται για την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης και τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος καθόσον ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος για την ετοιμότητα και την παρουσίαση .

Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία και οι κατευθυντήριες άξονες προτεραιότητας του Τεχνικού προγράμματος και του Προυπολογισμού .
Περιμένω τη παρουσίαση των δικών  σας απόψεων έτσι  ώστε να γίνει μια δημιουργική συζήτηση , τα συμπεράσματα της οποίας θα αποσταλούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τύχουν της κρίσης του.
 
 Σας ευχαριστώ.

                                                                                              Ο Δήμαρχος

                                                                                          Πυθαγόρας Σαμαράς

Σχόλια