Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου μετέχει στην Πανελλήνια Πανοδοντιατρική Απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011

Ο Οδοντιατρικός  Σύλλογος Αγρινίου μετέχει στην  Πανελλήνια Πανοδοντιατρική Απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011
Οι Οδοντίατροι όλης της χώρας απεργούμε και κρατάμε τα ιατρεία μας κλειστά
την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.Διαμαρτυρόμαστε για:
- την εφαρμογή του Ν.3919/2011 περί της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.
Ζητάμε την εξαίρεση των υπηρεσιών υγείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
- τα άδικα φορολογικά μέτρα(περαίωση, αντικειμενικά κριτήρια,έκτακτες εισφορές) που οδηγούν τον ήδη δοκιμαζόμενο οδοντίατρο και ειδικά τον νέο συνάδελφο στην απόγνωση,στην ανέχεια και τελικά στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία.
- την έλλειψη διαλόγου από την πλευρά του Υπουργού Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη δημιουργία του νέου Φορέα (Ε.Ο.Π.Π.Υ.) Μεθοδεύεται ο εξοβελισμός της Οδοντιατρικής από την κρατική δαπάνη και η εξ’ ολοκλήρου κάλυψη των δαπανών για την στοματική υγεία από την τσέπη των ασθενών μας.
- την τραγική κατάσταση του τομέα Υγείας του Ε.Τ.Α.Α. (Τ.Σ.Α.Υ.) λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και της διακοπής της τριμερούς χρηματοδότησης που έχει σαν αποτέλεσμα το ροκάνισμα των αποθεματικών του.
- την πρόσφατη, απαράδεκτη,σκέψη- πρόταση τουΥπουργού Υγείας για την πιθανότητα να μπορούν και οι γιατροί-οδοντίατροι του Ε.Σ.Υ. να διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΑΥΓΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχόλια