Πνοή στο ΕΣΠΑ δίνει ο Θ.Μωραΐτης. Σύντομα ανακοινώσεις για το Νομό.

Η νέα στρατηγική που χαράζει η κυβέρνηση για το πολύπαθο ΕΣΠΑ δίνει ήδη τα πρώτα δείγματά της, μέσα από την αντίληψη του αρμόδιου υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη, αλλά και από τις κινήσεις που κάνει. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μωραΐτης μέσα σε δύο μέρες συνάντησε σχεδόν όλους τους περιφερειάρχες της χώρας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η απένταξη των… παρκαρισμένων έργων, τα οποία θα αντικατασταθούν με άλλα ώριμα και απαραίτητα για την οικονομία και την αγορά.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη συνάντηση που έγινε πριν λίγες μέρες με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, όπου ο υφυπουργός εστίασε ιδιαίτερα στην νέα πολιτική του Υπουργείου, ώστε το ΕΣΠΑ να «ξεκολλήσει», να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να στηριχτούν οι δικαιούχοι κλπ, μέσα από το σχέδιο δέκα σημείων που έχει ήδη παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να εξεταστεί το κάθε έργο του ΕΣΠΑ ξεχωριστά και την εξέλιξη παρακολουθεί στενά ο Αιτωλοακαρνάνας υφυπουργός, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για πρόοδο και εντάξεις έργων στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία, που θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Σχόλια