Απαξίωση και απόρριψη της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Αστακού στο Αρχοντοχώρι

Την απαξίωση και τη απόρριψη σε όλο της το μεγαλείο έζησε και έλαβε η βραβευμένη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αστακού, χθες βράδυ από το κοινό του Αρχοντοχωρίου του Δήμου Ξηρομέρου.

Οι θεατές, να σημειώσω ήταν σχεδόν όλο το χωριό, δεν είχαν τη στοιχειώδη επίγνωση σε τι εκδήλωση βρισκόνταν και πως έπρεπε να συμπεριφερθούν.

Μόνη εξαίρεση ήταν οι συγγενείς δύο παιδιών από τη θεατρική ομάδα και η δημοτική αρχή - πρώην και νυν.

Όλοι οι υπόλοιποι, ανεξαιρέτως ηλικίας, θα υπέθεσαν πως πήγαν σ' ένα υπαίθριο καφενείο ή κάποιο πανηγύρι και βρήκαν ευκαιρία να λύσουν πάσης φύσης πρόβλημα, με το να φωνάζουν ο ένας στον άλλον, να σηκώνονται από τις καρέκλες και να φέρνουν βόλτες ανάμεσά τους μέχρι να βρουν τον κατάλληλο συνομιλητή, να γελάνε και γενικώς να κάνουν οτιδήποτε άλλο απ' το να παρακολουθούν το έργο.

Δεν έκαναν τουλάχιστον την πιο κλασσική κίνηση, αυτή της αποχώρησης, όταν δεν μας αρέσει κάποιο έργο ή αδυνατούμε να το παρακολουθήσουμε.

Τα παιδιά κατέλαβαν ΥΠΕΡ-προσπάθεια για να συγκεντρωθούν και να τελειώσουν ότι είχαν αρχίσει και οι παράγοντες συντελεστές της θεατρικής ομάδας έδειξαν ΟΛΗ την αξιοπρέπεια τους αφού δεν αποχώρησαν αφήνοντας την παράσταση στα μισά.

Θα κλείσω λέγοντας ότι λυπάμαι για την τοπική δημοτική αρχή που έκανε "τουμπεκιστάν" και δεν προστάτεψε την εκδήλωση. Όσο για το "αξιοπρεπές" κοινό είναι ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ και ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ. Η δημοτική αρχή τους ενέταξε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για να μην νιώσουν απομονωμένοι και αυτοί έδειξαν την καλύτερη διαγωγή τους.

Τέλος αυτό που θα πω στη θεατρική ομάδα είναι ότι κάτι τέτοια πρέπει να την κάνουν πιο δυνατή γιατί κάποιοι άξεστοι ακολουθούν αυτό που λέμε: "όσα δεν φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμαστάρια".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (θεατής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δ. Ξηρομέρου)


Διαβάστε περισσότερα:

Σχόλια