Καταργείται τον Νοέμβριο η ΔΟΥ Αστακού - Ποιές παραμένουν

Αλλάζει ο φορολογικός χάρτης της Αιτωλ/νίας, με κατάργηση των ΔΟΥ Θέρμου και Αστακού και αλλαγή αντικείμενου σε άλλες. Παραμένουν ως Διευθύνσεις οι εφορίες σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίχθηκαν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, η αλήθεια είναι διαφορετική σχετικά με τις αλλαγές στις ΔΟΥ του νομού.


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα έκαναν λόγο για έλλειψη σοβαρότητας από την ΝΔ, αφού δεν ισχύουν τα όσα υποστηρίχθηκαν περί παραμονής μόνον δυο ΔΟΥ στην Αιτωλ/νία.

Τι αλλάζει

Η Αιτωλ/νία μέχρι σήμερα είχε τρείς Διευθύνσεις σε τρεις αντίστοιχες ΔΟΥ , αυτές του Αγρινίου, της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου. Η Διεύθυνση της Ναυπάκτου καταργείται αλλά ως ΔΟΥ δεν κλείνει, αλλά της αφαιρείται το ελεγκτικό και δικαστικό αντικείμενο.

Η ΔΟΥ Ναυπάκτου παραμένει ως Τμήμα, όπως και οι ΔΟΥ Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, που δεν θα έχουν επίσης ελεγκτικό και δικαστικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου των Οικονομικών , καταργούνται οριστικά οι εφορίες του Αστακού και του Θέρμου από την 1η Νοεμβρίου.

«Τα όσα ακούστηκαν για κατάργηση όλων των εφοριών και ταλαιπωρίας του κόσμου , δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι αποκυήματα φαντασίας και παραπληροφόρησης», σχολιάζουν σχετικά κυβερνητικοί κύκλοι.

 

Σχόλια