Διαμαρτυρία για την προσάρτηση της ΔΟΥ Αστακού στο Αγρίνιο

Eμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου:
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου αποφάσισε το εμποροβιομηχανικός κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνοντας την αντίθεσή του στα άδικα οικονομικά μέτρα που πλήττουν κατάφορα τόσο τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν στο διάστημα αυτό, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτώβρη από όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Οι καιροί απαιτούν μόνο οργανωμένες κινήσεις και συνεργασίες για αλλαγή πολιτικής, προτού η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση οδηγηθεί στον αφανισμό της.
----
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόσπαση και προσάρτηση της Δ.Ο.Υ Αστακού μαζί με αυτή του Θέρμου στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου, με υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε 20 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη πράξη ως ατόφιο δείγμα παιδαριώδους και ασυγχώρητου ευτελισμού πολιτικής και δημοσιονομικής αντίληψης έρχεται να εξωραΐσει τον εξόφθαλμο τοπικισμό συμφερόντων της γείτονος πόλης. Στερούμενη κάθε στοιχείο κοινής λογικής και ορθολογικής συνέπειας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις, σε πρόσφατη συνάντησή μας, του Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Μακρυπίδη περί μη υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου, αλλά το εναντίον με την αναβάθμισή της και σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη της Δ.Ο.Υ Αγρινίου την ύπαρξη καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των κατοίκων του Νομού Αιτ/νίας. Η Αιτωλοακαρνανία βιώνει μία ακόμη πανελλαδική πρωτοτυπία παράκαμψης και υποβάθμισης του νομού. Στοχευμένα, αν και διατίθεται στο Μεσολόγγι ιδιόκτητο κτίριο που περιορίζει στο ελάχιστο τη δημοσιονομική επιβάρυνση, προτιμάται να διατηρηθεί και δεύτερη Δ.Ο.Υ στο Αγρίνιο η οποία και πριμοδοτείται με την προσάρτηση των Δ.Ο.Υ Αστακού και Θέρμου! Η πολιτική εμμονή της ενδυνάμωσης της πόλεως του Αγρινίου και της εξόδου της προς τη θάλασσα αποτελεί δείγμα έσχατου εκπεσμού και προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του μέσου Αιτωλοακαρνάνα. Οι κατά συρροή μεθοδεύσεις εις βάρος της πόλης του Μεσολογγίου και η αναιδής προσπάθεια αποδυνάμωσής της δεν μπορεί παρά να συνδέονται άμεσα με το πατρονάρισμα από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι και είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υπεύθυνοι για τα τεκταινόμενα και τη διαιώνιση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, όπως και η ανοχή μας σε πράξεις θρασύτατης αυθαιρεσίας. Αν δεν ανακληθεί άμεσα η παράλογη και άνευ προηγουμένου απόφαση, η οποία θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011, δηλώνουμε ότι οργανωμένα ο Μεσολογγίτικος Λαός θα αποδώσει στους υπεύθυνους τις συνέπειες των πράξεών τους και αναμένουμε ανάλογες οργανωμένες αντιδράσεις από το Δήμο Μεσολογγίου προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αυτή.

Σχόλια