Και δεύτερος συνδυασμός στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας


Mourkas SotirisΤην ανακοίνωση της συγκρότησης συνδυασμού που θα συμμετάσχει στις εκλογές για νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα κάνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μεσολόγγι, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ο οικονομολόγος,Σωτήρης Μούρκας.
Με δεδομένο ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων εκπνέει την προσεχή Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η συγκρότηση και συμμετοχή ακόμη ενός συνδυασμού - πλην αυτού του νυν προέδρου Παναγιώτη Τσιχριτζή - στις εκλογές προσδίδει ενδιαφέρον στη διαδικασία και ενδεχομένως αναζωογονήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον για τον επιμελητηριακό θεσμό και τη λειτουργία του.
«Στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2011 ιδρύουμε νέα παράταξη με τίτλο «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με επικεφαλής τον ΣΩΤΗΡΙΟ Δημ. ΜΟΥΡΚΑ Οικονομολόγο-λογιστή και με εμπορική δραστηριότητα από το 1991 σε πόλεις της Αιτ/νίας στο χώρο των Σούπερ μάρκετ τροφίμων.

Στοχεύουμε σε ένα επιμελητήριο κοντά στην καθημερινότητα του επιχειρηματία, στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την καινοτομία ,αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού. Για την αναβάθμιση των παραρτημάτων με την λειτουργία της υπηρεσίας μιας στάσης, της υπηρεσίας γενικού Μητρώου(ΓΕ.ΜΗ) και δημιουργία υποδομής για τηλεδιασκέψεις. Για λειτουργία επιμελητηρίου του Νομού Αιτ/νίας και όχι της πόλης του Αγρινίου.
Για να νοιώσει η πλειοψηφία των συναδέλφων, το επιμελητήριο δίπλα του και όχι ως εισπρακτικό μηχανισμό συνδρομών. Σήμερα οι συνθήκες μας καλούν να αλλάξουμε συνήθειες. ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. Να δούμε τα προβλήματα κατάματα και να προτείνουμε άμεσες και πρακτικές λύσεις, να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα το ασταθές περιβάλλον, την έλλειψη ρευστότητας και την επέλαση των τραπεζών και τέλος για ένα ανοιχτό δικό μας επιμελητήριο.» αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Μούρκα που θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του εμπροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου.


Βιογραφικό ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΟΥΡΚΑ

Γεννήθηκε το 1952 στο Μεσολόγγι.
Ο πατέρας του κατάγεται από τον Δήμο Αστακού (χρυσοβίτσα) και η μητέρα του από το Μεσολόγγι (Νεοχώρι) 
Φοίτησε στην Α μια και Β μια εκπαίδευση στο Μεσολόγγι.
Πήρε πτυχίο Οικονομικών επιστημών απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Είναι παντρεμένος, με την Ελένη Γκουντρομίχου και πατέρας του Δημήτρη, Δικηγόρου και της Ιφιγένειας Λογίστριας. 
Επαγγελματικά ασχολείται στο Μεσολόγγι από το 1977 ως Οικονομολόγος και λογιστής.και απο το 1991 είναι Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ Μάρκετ στο Νομό Αιτ/νίας μαζί με τα αδέλφια του.
Είναι πρόεδρος των εταιριών ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΚΑ ΑΕ και ΥΙΟΙ ΔΗΜ.ΜΟΥΡΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ με έδρα το Μεσολόγγι.

Έχει διατελέσει:
Τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος της Ι.Π.Μεσολογγίου. 
Μέλος του Δ.Σ των επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτ/νιας.
Μέλος του Νομαρχιακού συμβουλίου Αιτ/νιας ως εκπρόσωπος των Οικονομικών επιστημόνων. 
Εκλέκτορας ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ του ΤΑΕΕ (πρωην ΤΕΒΕ)
Μέλος επί σειρά ετών των Συνόδων των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Πρόεδρος των λογιστών επαρχίας Μεσολογγίου και 
Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου.

Σχόλια