Συνάντηση Ανδρέα Μακρυπίδη με αντιπροσωπεία Γερμανών Βουλευτών
Συνάντηση είχε ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με διακομματική αντιπροσωπεία Γερμανών Βουλευτών από όλα τα κόμματα (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκρατες, Πράσινους, Κόμμα της Αριστεράς, Φιλελευθερους),  προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, την κρίση και τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα. Απο Ελληνικής πλευράς στην συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Μακρυπίδης αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στις ελληνικές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση. Τόνισε ότι παρόλο το περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και τα υψηλά επιτόκια της Δανειακής Σύμβασης, η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε μια γιγάντια Δημοσιονομική προσαρμογή μειώνοντας σημαντικά το έλλειμμα μέσα από μέτρα δύσκολα και σκληρά όπως η μείωση των μισθών και των συντάξεων, ο περιορισμός της σπατάλης στις δαπάνες π.χ. στον τομέα της υγείας, της πολυφαρμακίας κ.λ.π, αλλά και με μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τις εργασιακές σχέσεις. 
Ωστόσο ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις εκ μέρους της χώρας μας για πολλές δεκαετίες, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε ένα γενναίο βήμα με την Κυβέρνηση Εθνικής Συνευθύνης και ευρύτερης Συνεργασίας και ότι τώρα απαιτείται από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις προσδοκίες των λαών της. «Σήμερα που η κρίση χτυπάει την καρδιά της Ευρωζώνης απαιτείται να αφήσουμε πίσω αντιλήψεις που λένε ότι για όλα φταίνε «οι τεμπέληδες Έλληνες». Ήρθε η ώρα η Γερμανία να επιδείξει αλληλεγγύη και να μην εμμένει σε μια άκαμπτη στάση σε περιπτώσεις όπως της Ελλάδας, αφού κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για το Ενιαίο Νόμισμα και πισωγύρισμα για την Ευρώπη.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τέλος αναφέρθηκε στις Γερμανικές Αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστη η χώρα από τα κατοχικά στρατεύματα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αρπαγή των αποθεμάτων του χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος, στα σκάνδαλα όπως αυτό της SIEMENS, αλλά και στα Γερμανικά δημοσιεύματα που δυναμιτίζουν το κλίμα μεταξύ των λαών, λέγοντας ότι όλα αυτά καταδεικνύουν ότι υπεύθυνη για την σημερινή Δημοσιονομική και Οικονομική Κρίση δεν είναι μόνο η χώρα μας.


Σχόλια