Δύο μήνες χωρίς πόσιμο νερό η Χρυσοβίτσα



Δύο μήνες ολόκληρους (Νοέμβριος και Δεκέμβριο 2011) χωρίς πόσιμο νερό έχει μείνει το χωριό μας. Μετά από μια ζημιά, που έγινε στο δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ), έξω από τον Πρόδρομο και λίγο πριν από την δεξαμενή του και δεν λέει με τίποτα να επισκευαστεί, οι χωριανοί μας λένε το νερό-νεράκι. Έτσι αναγκάζονται -κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν- ν’ αγοράζουν ακόμα και το νερό, το πιο βασικό αγαθό για να ζήσει ο άνθρωπος, ενώ παράλληλα πλουτίζουν ορισμένες εταιρείες με εμφιαλωμένα νερά.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Σπύρος Δημ. Ζορμπάς και οι κάτοικοι του χωριού όλο αυτό το διάστημα επανειλημμένα ενόχλησαν τους αρμόδιους συμβούλους του Δήμου Ξηρομέρου και τους υπεύθυνους του συνεργείου για ν’ αποκαταστήσουν τη ζημιά, αλλ’ αυτοί περιορίζονται να λένε διάφορες αστείες δικαιολογίες, όπως έλλειψη ανταλλακτικών ή να κωφεύουν στα παράπονά τους. Τα ίδια παράπονα διατύπωσαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Προδρόμου και Αγραμπέλων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η υπομονή των συγχωριανών μας και η αντοχή τους έχει κυριολεκτικά εξαντληθεί.
Αλήθεια τι άλλο στοιχείο περιμένει ο αρμόδιος εισαγγελέας για να ενεργήσει ώστε να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι από το βαθύ λήθαργο που βρίσκονται και να εκτελέσουν το καθήκον τους;

Σχόλια