Λουκέτο και στο Λιμεναρχείο;


Astakos5
Λουκέτο και στο Λιμεναρχείο;

Ο Δήμος Ξηρομέρου αντιστέκεται στη συνεχιζόμενη υποβάθμισή του. Αναλαμβάνει το κόστος για να μην κλείσει και το Λιμεναρχείο… εφόσον το κράτος του το επιτρέψει!


Έντονες είναι οι αντιδράσεις, όπως και η δυσαρέσκεια πολιτών και αρχών στο Δήμο Ξηρομέρου για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών απ’ το κεντρικό κράτος. Ο πολλά υποσχόμενος «Καλλικράτης» μάλλον διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών του Ξηρομέρου που εξακολουθούν ασφαλώς να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση του Δήμου, σ’ αυτά όμως ήρθε το τελευταίο διάστημα να προστεθεί η κατάργηση άλλων υπηρεσιών ή και ΔΕΚΟ ακόμη. Ενδεικτικό παράδειγμα η Δ.Ο.Υ. Αστακού, η υποβάθμιση του Τελωνείου, το λουκέτο στον ΟΤΕ, η επικείμενη κατάργηση και του ΙΚΑ, που τόσο έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα και η πιθανή κατάργηση του Λιμεναρχείου!

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τη συγκεκριμένη μάλιστα περιοχή, η οποία και έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο διακίνησης λαθρομεταναστών, θα ήταν εντελώς παράλογο. Κι όμως! Στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών και της συγχώνευσης υπηρεσιών φαίνεται ότι η κυβέρνηση «εξετάζει» και αυτή την περίπτωση, με το Δήμο Ξηρομέρου πάντως να μπαίνει μπροστά και να αναζητά ο ίδιος λύσεις. Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ανέλαβε την ευθύνη να διαθέσει ο Δήμος χώρο για να στεγαστεί το λιμεναρχείο ή να πληρώνει αυτός τα έξοδα για το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται. «Αν χρειαστεί θα τα πληρώνει ο δήμαρχος απ’ την τσέπη του», δηλώνει χαρακτηριστικά στη «Συνείδηση» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φ. Λιβάνης, ο οποίος και εξηγεί ότι σ’ αυτή τη φάση «αναζητούμε τον τρόπο που θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε το κόστος».

Σχόλια