Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα σκουπιδιών στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ξηρομέρου  Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα
 σκουπιδιών στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ξηρομέρου και ειδικότερα στη Χρυσοβίτσα

Δύο σκουπιδότοποι έχουν δημιουργηθεί σε κοντινή απόσταση έξω από το χωριό μας. Ένας κοντά στη διασταύρωση της Τσαπουρνιάς κι ένας άλλος, πολύ μεγαλύτερος, στη θέση “Κοντοπάλιουρα” στο δρόμο προς τον κάμπο. Εκεί οι κάτοικοι πετούν τα σκουπίδια τους δημιουργώντας έτσι εστίες μόλυνσης και μεγάλο κίνδυνο για την ίδια τους την υγεία. Όπως πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί δεν γίνεται καλός καθαρισμός από το εργολάβο που ανέλαβε το έργο καθαριότητας στην Κοινότητα. Συγκεκριμένα ο τελευταίος δεν διαθέτει απορριμματοφόρα κατάλληλα να σηκώνουν τους κάδους απορριμάτων και να τους αδειάζουν, αλλά περιορίζεται το προσωπικό να παίρνει απ’ αυτούς μόνο τα σκουπίδια που είναι μέσα στις σακούλες κι όχι αυτά που είναι “χύμα”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κάδοι να μην αδειάζουν, να δημιουργούν δυσοσμία κι οι κάτοικοι να μην τους θέλουν κοντά στα σπίτια τους.
Οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου, που τους έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει με τα υπομνήματα μας και μέσα απ’ τις στήλες της εφημερίδας μας ας έχουν υπόψη τους, ότι το πρόβλημα της καθαριότητας δεν λύνεται χωρίς μέτρα και από το Δημαρχείο, χωρίς δηλαδή επίσκεψη στην Κοινότητα και στους παραπάνω χώρους για να κάνουν επιτόπιο έλεγχο για το αν ο εργολάβος τηρεί τους όρους του συμβολαίου του. Υπάρχει συνεπώς μεγάλο πρόβλημα και πρέπει άμεσα να λυθεί σε συνεννόηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο με τις δέουσες συστάσεις για συμμόρφωση προς το παραπάνω εργολάβο και εν ανάγκη τη λήψη μέτρων σε βάρος του, με το καθαρισμό των δύο σκουπιδοτόπων, με τον εφοδιασμό της κοινότητας με νέους κάδους και τέλος την αναγκαία ενημέρωση των κατοίκων για την συγκέντρωση των σκουπιδιών.
                                      Το Δ.Σ.
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
                          ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ

Σχόλια