Την ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων για τη θετική εξέλιξη της έγκρισης χρηματοδότησης του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας






Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα  εκφράζω την ικανοποίηση μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνέβαλαν  για  τη θετική εξέλιξη της έγκρισης  χρηματοδότησης
 του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας προϋπολογισμού 307.500 Ευρώ στο Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα, αρκεί η πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη φροντίδα και να στηρίξει αξιόλογες προσπάθειες. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο και στήριξη ώστε οι αγρότες να παραμείνουν στη γη και τα χωράφια και να ασχοληθούν με την παραγωγή νέων και ανταγωνιστικών προϊόντων.» 
Η προσπάθεια που Ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο και συγκεκριμένα από το Μάιο του 2011 στη συνάντηση που είχαν τα Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοβίτσας και του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα με το Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη και στις επανειλημμένες συναντήσεις με τον εν λόγο Βουλευτή των μελών Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα, το αποτέλεσμα είναι θετικό για το τόπο μας ένα έργο συμαντικό.
 Ο οργανισμός με την επωνυμία Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, συνεστήθη το έτος 1993 και έκτοτε λειτουργεί με έδρα την Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος αποτελεί τον φορέα αρδεύσεως εκτάσεως 5.300 (πέντε χιλιάδων τριακοσίων) στρεμμάτων, εντασσόμενης στις περιφέρειες των Τοπικών Κοινοτήτων Χρυσοβίτσας, Αγραμπέλων, Βασιλόπουλου, Αστακού και Στρογγυλοβουνίου. 
Η αρδευόμενη αυτή έκταση εξασφαλίζει ικανοποιητική παραγωγή και εισόδημα στους αγρότες των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και σε άλλους από γειτονικά χωριά (Μπαμπίνη, Σκουρτού, Πρόδρομος, Παλαιομάνινα, και Κατοχή), που σπεύδουν να καλλιεργήσουν στην περιοχή λόγω του αρδευτικού έργου. 
Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστή και να γίνει η υλοποίηση της  εν λόγο απόφασης  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης .  
1) Η διοίκηση να κινηθεί έγκαιρα -από τώρα-  - για να μπουν τα υδρόμετρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στο μισό περίπου. 

2) Να παρθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του έργου στη νέα καλλιεργητική περίοδο οπωσδήποτε πριν το τέλος  Μαρτίου.

3) Να γίνει αίτημα ρύθμισης  της οφειλής προς τη ΔΕΗ

4) να περιοριστούν στο ελάχιστο οι δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα του ΤΟΕΒ.
Όταν η Διοίκηση αποφασίσει να ελέγξει τη σπατάλη, και περιορίζοντας τα λειτουργικά του έξοδα, το ΤΟΕΒ θα φθάσει σε λίγα χρόνια όχι μόνο να αποσβέσει τα χρέη του αλλά θα φθάσει και στο σημείο να μειώσει ακόμα και το σημερινό κόστος ποτίσματος κατά στρέμμα.
                                                         Κώστας Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ 

Σχόλια