Σύσκεψη για τα (ΓΟΕΒ) και ΤΟΕΒ. της Περιφερειακής Ενότητας ΑιτωλοακαρνανίαςΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας για το μείζον ζήτημα θέμα του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) και των ΤΟΕΒ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ, οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ακούστηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων μερών ενώ κυρίαρχο ήταν το αίτημα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, τόσο σχετικά με την διαχείριση των κεντρικών διωρύγων αλλά και των αντλιοστασίων, όσο και για την διασφάλιση της είσπραξης των εισφορών από τους ΤΟΕΒ.
Επίσης αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα ρύθμισης των οφειλών και της αποκατάστασης των προβλημάτων των δικτύων. Ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε το έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για το θέμα καθώς και την απόφασή του να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση στο ακανθώδες αυτό θέμα.
Επίσης ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι «είναι αστείο να μιλάμε για την αγροτική ανάπτυξη του νομού και την θεμελίωση μιας ισχυρής παραγωγικής βάσης και να αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά το θέμα της άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μας».
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα

Σχόλια