Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου τα προβλήματα του Δημοτικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας



Τα προβλήματα του τοπικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου  ανέπτυξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/2/2012 του Δήμου Ξηρομέρου ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Λύτρας.
Ο ομιλητής με μελανά χρώματα αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ύδρευσης τονίζοντας ότι επί (4) ολόκληρους μήνες (Νοέμβριο. Δεκέμβριο 2011 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο 2012) τα τρία χωριά του Δήμου, η Χρυσοβίτσα, ο Πρόδρομος και τα Αγράμπελα παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό μετά από τη ζημιά που έγινε στο δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ) έξω από τον Πρόδρομο και λίγο πριν από την δεξαμενή του και δεν λέει να επισκευασθεί. Ο ομιλητής καταδίκασε την τεράστια ολιγωρία που κυριολεκτικά είχε εξαντλήσει την αντοχή των κατοίκων και ζήτησε να επισπευσθούν οι εργασίες επισκευής της ζημιάς.
Επίσης ανέφερε ότι για τη λήψη του νέου ψηφιακού σήματος είναι ανάγκη να τοποθετηθεί άμεσα αναμεταδότης στις Φυτείες, όπως έπραξε από καιρό για τον ίδιο λόγο κι ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας.
Ακόμη ανέφερε ότι καθυστερεί υπερβολικά η καταβολή της εγκριθείσας από το Δήμο οικονομικής ενίσχυσης στο Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων για τις εκδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Σύλλογος μας είναι ο μόνος σύλλογος στον οποίο δεν έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα.
Τέλος ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι πρέπει ο Δήμος να ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την παράνομη υλοτομία του ΒελανιδοδάσουςΞηρομέρου που οργιάζει και απειλεί να εξαφανίσει το δασικό πλούτο της περιοχής με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Μετά την ενημέρωση τον λόγο έχει πλέον για τη λύση των προβλημάτων, ο Δήμαρχος και το επιτελείο του.
Πηγή.

Σχόλια