Επιστολή του Γιάννη Λύτρα προς το Δήμαρχο Ξηρομέρου για το θέμα της ποιότητας του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ 16/4/2012 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΠΡΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
κ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ 
Κύριε Δήμαρχε, 
Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο (mytikaspress, xiromeronews) ότι στις 12/4/2012 παραλάβατε έγγραφο από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειάς μας το οποίο αναφέρει ότι το νερό της ύδρευσης στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας με έλεγχο που πραγματοποίησε η ως άνω υπηρεσία είναι ακατάλληλο για πάσα χρήση (πόσιμο-μαγείρεμα και υγιεινή κουζίνας).
Διαμαρτύρομαι κ. Δήμαρχε εντονότατα γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα τόσον εγώ ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και οι δημότες μας το πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο. Χωρίς την πρέπουσα ενημέρωση από το Δήμο. Επειδή δεν έχει το δικαίωμα κανείς να παίζει με την υγεία των κατοίκων. 
Σας ζητώ να προχωρήσετε στην άμεση ενημέρωση των δημοτών μας ως έχετε υποχρέωση από το νόμο καθώς και σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται και θα έπρεπε ήδη να είχατε κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού. 
Με την υγεία των δημοτών μας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς. Οι ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν γίνει, κάντε τις έστω τώρα. Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ 
Επικεφαλής αντιπολίτευσης

Σχόλια