Στον εισαγγελέα για το νερό στο Ξηρόμερο


  Βαρύτατες ευθύνες στην δημοτική αρχή Ξηρομέρου, επιρρίπτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Λύτρας, μετά τηνδημοσιοποίηση της έκθεσης για την ακαταλληλόλητα του νερού.
     Να θυμίσουμε πως η σχετική έκθεση των ελέγχων για το νερό στον δήμο Ξηρομέρου, είχε κοινοποιηθεί στο δήμο Ξηρομέρου στις 12 Απριλίου και καταγγέλλεται πως παρά την σοβαρότητα της σχετικής ανακοίνωσης, ο δήμος Ξηρομέρου δεν ενημέρωσε ούτε τους πολίτες, ούτε και τις παρατάξεις....

      Η σχετική  έκθεση των ελέγχων από την Διεύθυνση Υγείας και Δημοσίας Υγιεινής της Περιφέρειας, καθιστούσε το νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση στα χωριά: Αστακός, Καραισκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Προδρόμου, Αγραμπέλων, Μύτικα, Κανδήλας, Παναγούλας, Αρχοντοχωρίου, Ρίβιου, Αγίου Στεφάνου και Φυτειών (με επιφύλαξη)

     Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, μια απλή χλωρίωση και παρακολούθηση του νερού από υπάλληλο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα δημιουργούσε αυτό το πρόβλημα και μάλιστα μέσα σε εορταστική περίοδο. 
    Το πρόβλημα με το νερό στο Ξηρόμερο δεν είναι τόσο σύνθετο σαν αυτό που παρατηρείται στο Αιτωλικό και κάποιες απλές παρεμβάσεις, θα  αποσοβούσαν οποιονδήποτε κίνδυνο ακαταλληλότητας. 
    Οι απλές αυτές όμως ενέργειες φαίνεται πως δεν έγιναν, αναφέρουν πηγές από την Διεύθυνση Υγείας. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που συμπεραίνεται και από το έγγραφο της υπηρεσίας προς τον δήμο. 
      Έτσι,  γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για σοβαρή αμέλεια των αρμοδίων του δήμου, που όχι μόνον δεν επέδειξαν σοβαρότητα στην παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, αλλά δεν ενημέρωσαν και για τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
       Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ξηρομέρου, έχειπροσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη, τονίζοντας πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το πρόβλημα που προέκυψε με το νερό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι ανάλογο έχουν πράξει και κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας την  παρέμβαση του αρμοδίου Εισαγγελέα του Μεσολογγίου.


Σχόλια