Ανδρέας Μακρυπίδης : «Η ρευστότητα της Οικονομίας πρωταρχικός μας στόχος»



Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την παροχή ρευστότητας στην Πραγματική Οικονομία δήλωσε τα εξής:

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάθε μέρα παρουσιάζει προτάσεις εφικτές, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, υπεύθυνες. Προγραμματικές δεσμεύσεις για την ανεργία των νέων, για την υγειονομική κάλυψη όλων των Ελλήνων, για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για την προστασία των δανειοληπτών, για την παροχή ρευστότητας στην αγορά.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Βαγγέλη Βενιζέλο,  περιλαμβάνουν τρία κανάλια που στοχεύουν να φέρουν χρήμα στην αγορά και να διαμορφώσουν το περιβάλλον της ανάπτυξης τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το τραπεζικό σύστημα. Στο τραπεζικό σύστημα προτείνονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τέσσερις παρεμβάσεις:

1.      Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

2.      Η επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

3.       Το τραπεζικό σύστημα τίθεται υπό τον στρατηγικό έλεγχο του Δημοσίου

4.      Αλλαγή των κανόνων του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ώστε να λειτουργήσει με δίκαιο τρόπο.

Τα μη τραπεζικά χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Όλα τα προγράμματα, όλες οι προσπάθειες, όλοι οι διαθέσιμοι πόροι ενώνονται σε ένα Ενιαίο Ταμείο Στήριξης των 750.000 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Διευρύνεται το φάσμα της στήριξης, υπάγονται όλες οι επιχειρήσεις παλιές και καινούριες και αλλάζει ο σκοπός.

Το ίδιο το Κράτος. Προτείνονται άμεσες δυνατότητες στο επίπεδο του κράτους:

1. Το κράτος πρέπει να εξοφλήσει αμέσως τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά, προς τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διεκδικηθούν από το νέο πακέτο στήριξης.

2. Αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιστροφής του ΦΠΑ.

3. Αποδεσμεύονται τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, και τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που κολλάνε στην κοινοτική γραφειοκρατία, ενώ έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη.»

Σχόλια