Ανεπανάληπτη συγκέντρωση Μακρυπίδη στην Αμφιλοχία. Ήταν όλοι εκεί.




Με μια ανεπανάληπτη σε όγκο, ενθουσιασμό και παλμό συγκέντρωση στην Αμφιλοχία, έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ανδρέας Μακρυπίδης. Η συμμετοχή της συγκέντρωσης ήταν τέτοια που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μαζικότερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Αμφιλοχία.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε: «Η Αμφιλοχία σήμερα μίλησε. Στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, προοπτικής και ελπίδας. Την 6η του Μάη μιλάει ο Ελληνικός λαός. Καλείται να αποφασίσει εάν θα προστατευτούν οι θυσίες της κοινωνίας, εάν οι προσπάθειες του λαού θα πιάσουν τόπο, εάν θα βγούμε στο ξέφωτο. Η υπευθυνότητα, η σύνεση, η λογική και η σταθερότητα θα επικρατήσει. Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα προστατευτούν. Ο τόπος έχει ανάγκη μια Κυβέρνηση αλληλεγγύης, σταθερότητας, ευθύνης και ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Δημοκρατική Παράταξη.»
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει και μπορεί να είναι πρώτο στο νομό, αλλά και πανελλαδικά. «Ο λαός κρατάει στα χέρια του το μέλλον. Η νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την Κυριακή θα είναι νίκη της, ασφάλειας, της προοπτικής, της Αυτοδύναμης Ελλάδας. Την 6η το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση στο Νομό αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έχει ισχυρές ρίζες στον Ελληνικό λαό. Γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη, με συγκεκριμένο σχέδιο, για το σήμερα και το αύριο, της χώρας και του λαού μας. » πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε την ομιλία του αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα για την αποφυγή της χρεωκοπίας και οι μεγάλες θυσίες που αυτά περιείχαν στοίχισαν στον Ελληνικό Λαό. «Οι πικρίες, η κριτική, η δυσαρέσκεια και τα παράπονα της κοινωνίας και των πολιτών είναι εύλογα, μπροστά στην άδικη κατανομή των βαρών. Σήμερα απαιτείται οι προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, να πλαισιωθούν με:

·         «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που θα αποκαθιστά τις κοινωνικές αδικίες και θα ανακατανέμει τις θυσίες.
·         «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που θα απαντάει στις μεγάλες προκλήσεις της ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας και ανόρθωσης της Οικονομίας»

Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για τα θέματα που αφορούν την Αμφιλοχία, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία που είχε με τη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε σε έργα που στήριξε με επιμονή και έγιναν πραγματικότητα ή δρομολογούνται. Έκανε εκτενή αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου της ύδρευσης Αμφιλοχίας και της άρδευσης Κάτω Βάλτου και μέσω του Προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Γίνεται πράξη ένα σημαντικό και διαχρονικό αίτημα δεκαετιών του Δήμου, των φορέων και των πολιτών της Αμφιλοχίας, αφού διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του ζωτικής σημασίας έργου και μέσω κοινοτικών πόρων.» τόνισε.
Επίσης αναφέρθηκε ενδεικτικά στις ενέργειες του, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την υλοποίηση του σύγχρονου οδικού άξονα «ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ», την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, την αποτροπή λειτουργίας του Στρατοπέδου «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στον Άγριλο Αμφιλοχίας ως κέντρου υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών, τη στήριξη του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  τη διατήρηση της ΔΟΥ, την ανάδειξη των ελλείψεων στο Δασαρχείο καθώς και την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αλιέων της περιοχής.
Τέλος, έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που έλαβε για την επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144 για τους Καπνοπαραγωγούς, για τα Φωτοβολταϊκά, την εξισωτική αποζημίωση, για την χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης «ΑΜΦΙ-ΓΑΛ» της περιοχής.
Στη συγκέντρωση του Βουλευτή, πέραν των άλλων, παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων.

Σχόλια