Με ομοφωνία πέρασε από το χθεσινό Δ.Σ. του Δήμου μας, η έναρξη μελέτης πολεοδομικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας.


Mytikas by the zen, master Xaris Xristopoulos

Η βάση για την επίτευξη ενός στόχου που θα συμβάλει στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής μας, τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα.
Όπως μας είπε σε σχετική συζήτηση, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (17 θετικές ψήφοι επί 19 παρόντων), εγκρίθηκε ένας από τους στόχους που επεδίωκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόκειται για την έγκριση έναρξης μελέτης πολεοδομικού σχεδιασμού, στην κατεύθυνση ανάπτυξης τουριστικής-παραθεριστικής κατοικίας, της περιοχής Τριπολιά - Λύσιμος - Παλιομάγαζα - Παλιόβαρκα. Έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο της αυθαίρετης και άναρχης δόμησης και η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης για ποιοτικό και περιβαλλοντικά ήπιας μορφής τουρισμό. 
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, «με την ολοκλήρωση του έργου οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή και γύρω από αυτήν θα δουν την αξία της να αυξάνεται κατά πολύ και οι υπόλοιποι θα έχουν ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς που θα αναπτυχθούν».
Εμείς αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι το θέμα της ανάπτυξης της υπόψη περιοχής και της αυθαίρετης δόμησης σε αυτήν, ακούμε να συζητείται εδώ και χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι. Μακάρι η πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου να προχωρήσει και να γίνουν και τα υπόλοιπα βήματα που όπως και ο ίδιος συμφώνησε είναι πολλά και θα χρειαστούν χρόνο και προσπάθειες σε πολλές κατευθύνσεις.

Σχόλια