Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στους Ξηρομερίτες:




Εντυπωσιακή σε συμμετοχή ήταν η ομιλία του Ανδρέα Μακρυπίδη στους πολίτες του Ξηρομέρου, στον Αστακό, την Τρίτη 1/5/2012. Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνθηκε στους εκατοντάδες φίλους και συνδημότες του που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τονίζοντας:
«Το Ξηρόμερο στέλνει σήμερα ένα βροντερό μήνυμα ΝΙΚΗΣ, προοπτικής και ελπίδας. Είμαι σίγουρος ότι την 6η του Μάη, θα εκφραστεί για ακόμη μια φορά η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράδοση της περιοχής μας, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση στο Νομό αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έχει μεγάλες αντοχές, γιατί συνδέεται με το μέλλον αυτού του τόπου. Η υπευθυνότητα, η σύνεση, η λογική και η σταθερότητα θα επικρατήσει. Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα προστατευτούν.»
Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για θέματα που αφορούν την περιοχή του Ξηρομέρου. Αναφέρθηκε στην συντονισμένες ενέργειες για τη δημοπράτηση της βελτίωσης του δρόμου «ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ-ΚΑΤΟΥΝΑ», ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες.
Έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες του για την ολοκλήρωση του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΥΡΩΝ, με τις οποίες εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου (21 εκατ. € μέχρι το 2015) μέσα από το Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων ύψους 700.000 Ευρώ, καθώς την έγκριση ποσού ενός (1) εκατ. Ευρώ, για την ολοκλήρωση του αναδασμού της περιοχής.
Υπογράμμισε το αμείωτο ενδιαφέρον του ώστε η σύγχρονη υποδομή της ΝΑΒΙΠΕ στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ να αποτελέσει «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ» για το Νομό και την περιοχή και κόμβο εθνικής στρατηγικής σημασίας. «Αναδείξαμε την αναγκαιότητα οδικής σύνδεσης του λιμανιού στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ τόσο με τον Αστακό όσο και με την Ιόνια Οδό με χρηματοδότηση των έργων μέσω ΕΣΠΑ και το καταφέραμε. Τα τρία ανωτέρω μεγάλα έργα υποδομής, με τα οποία έχω ταυτίσει και την πολιτική μου παρουσία, αποτελούν τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες για το Ξηρόμερο και την ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας. Είναι προσωπικό μου στοίχημα.» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλα θέματα για τα οποία αγωνίστηκε και έφερε αποτελέσματα όπως:

·        Για τα αγροτικά θέματα και τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144 για τους Καπνοπαραγωγούς, για τα Φωτοβολταϊκά, την εξισωτική αποζημίωση, για την στήριξη της καλλιέργειας Στέβιας.
·        Την ένταξη των έργων Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φυτειών προϋπολογισμού 380.070 Ευρώ και του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας προϋπολογισμού 307.500 Ευρώ στο Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
·        Την κατάργηση της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προέβλεπε ότι σε απόσταση 300 μέτρων από τη ζώνη NATURA 2000 θα επιτρέπεται μόνο γεωργική παραγωγή και εκμετάλλευση και θα απαγορεύεται η δόμηση.
·        Ενέργειες για τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή (διατήρηση του Τελωνείου στο Πλατυγιάλι, στήριξη Κέντρων Υγείας Αστακού και Μύτικα, συνέχιση λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών, διεκδίκηση ίδρυσης Λιμενικού Σταθμού στο Μύτικα & Πυροσβεστικού κλιμακίου στον Αστακό)
·        Παροχή Ιντερνέτ σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά του Δήμου
·        Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
·        Για την προστασία του Βελανιδοδάσους

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, έκλεισε την ομιλία του, δίνοντας τον προσωπικό του τόνο: «Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω πολύ καλά. Με αρκετούς από εσάς μεγαλώσαμε μαζί. Η μεταξύ μας σχέση υπήρξε πάντα στενή, καθαρή και ειλικρινής. Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Σας ζητάω για μια ακόμη φορά την στήριξη σας. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου, μεταφράζεται σε δύναμη για τον τόπο μας. Δώστε δύναμη στον εαυτό σας, για να περάσουμε τα δύσκολα, με σταθερότητα και σιγουριά.»

Σχόλια