Λυκειακές Τάξεις Φυτειών: Όσο Δεν Ενισχύονται Τόσο Θα Κινδυνεύουν Με Οριστική Κατάργηση



Λυκειακές Τάξεις Φυτειών
Παράταση για ένα επιπλέον χρόνο δόθηκε και φέτος στις Λυκειακές τάξεις Φυτειών με την προϋπόθεση να ενισχυθούν άμεσα με νέους μαθητές. Δυστυχώς, πέρυσι η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί σε καμία αξιόλογη προσπάθεια για ενίσχυση των λυκειακών τάξεων και χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γυμνασίου Παλαιομάνινας που καταργήθηκε και αντί οι μαθητές να ενταχθούν στο Γυμνάσιο Φυτειών, αντίθετα εντάχθηκαν σε Γυμνάσιο εκτός Δήμου Ξηρομέρου. 
Η κοινωνία μας περιμένει από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες και πρωτίστως να πάψουν μερικοί να «παίζουν» πολιτικά παιγνίδια σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους.
Οι Λυκειακές τάξεις τάξεις Φυτειών αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες Φυτειών είναι από τις πιο άρτιες σχολικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης και δραστηριοτήτων για τους μαθητές, είναι πραγματικά «στολίδια» για την Δημόσια Παιδεία αλλά ακόμη περισσότερο για την ίδια την τοπική μας κοινωνία. Σε περίπτωση κατάργησης των Λυκειακών τάξεων Φυτειών θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, καθότι οι μαθητές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις Φυτείες γεγονός που θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τα ίδια τα παιδιά-μαθητές αλλά και για τους γονείς τους. Η τοπική παιδεία δεν πρέπει να απαξιώνεται, οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να οδηγούνται στον μαρασμό και την εξαθλίωση.
Η τοπική παιδεία αποτελεί έναν πολύτιμο φάρο ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί τον πολύτιμο φάρο πολιτισμού και μάθησης για όλα τα παιδιά. Ο Σύλλογος μας και σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία, αναμένει να λάβει δραστικά μέτρα η Δημοτική Αρχή. Μέτρα ενίσχυσης με μαθητές από τα γύρω χωριά του Δήμου, ώστε να αποτραπεί οριστικά η κατάργηση των Λυκειακών τάξεων.

Σχόλια