Δήλωση του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή



«Φαινόμενα βίας, όπως η σημερινή επίθεση εναντίον της κας Κανέλλη και της κας Δούρου, εκδηλώνονται με ανησυχητική συχνότητα το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο μίας οργάνωσης, ανίκανης να συμμετάσχει στον πολιτικό διάλογο. Αυτές οι συμπεριφορές προσβάλλουν τη δημοκρατία, την κεκτημένη ελευθερία του εκφράζεσθε, αλλά και τον καθένα από εμάς προσωπικά εφόσον κατά τη διάρκεια του κοινωνικού μας βίου αποδεχόμαστε και τηρούμε κανόνες αλληλοσεβασμού που συνιστούν προαπαιτούμενο για τη λειτουργία των κοινωνιών.
Η παραβίαση αυτής της συνθήκης και μάλιστα από πρόσωπα που πρόσφατα, αλλά και πρόσκαιρα όπως φαίνεται, αναγορεύτηκαν σε δημόσια, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην οριστική απομόνωση πολιτικών χώρων που αποτελούν μείον για την κοινωνία και τη χώρα. Σε στιγμές που απειλείται η εθνική η ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας, ο κάθε πολίτης οφείλει με τη στάση και τη συμπεριφορά του να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του πολιτικού μας πολιτισμού.
Όλοι μαζί οφείλουμε να υψώσουμε, ξανά, ένα τοίχος απέναντι σε επικίνδυνες νοοτροπίες που απειλούν και υπονομεύουν τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Σχόλια