Νέο τροχαίο ατύχημα στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου


Στις 23/6/12 ημέρα Σάββατο συνέβη νέο τροχαίο ατύχημα στο δρόμο μέσα στο χωριό μας. Συγκεκριμένα  καθώς κινούνταν από Τσαπουρνιά προς το χωριό μας στο δρόμο προς την πλατεία και λίγο πριν την οικία Δημ. Κ. Μελεούνη μπατάρισε η θεριζοαλωνιστική μηχανή του Μιχάλη Χαραλάμπους από τη Γουριώτισσα με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά το μηχάνημα και ν’ αποκλειστεί για πολλές ώρες ο δρόμος.
Το ατύχημα -ευτυχώς χωρίς θύματα- προκλήθηκε από την ακαταλληλότητα του δρόμου, ο οποίος είναι στενός για μεγάλα αυτοκίνητα και πολύ επικίνδυνος.
Η εφημερίδα μας και ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου πολλές φορές στο παρελθόν ζήτησαν στο σημείο εκείνο που ο δρόμος εφάπτεται με ιδιοκτησία Δημητρίου Κ. Μελεούνη να κατασκευαστεί τοιχείο αντιστήριξης  ή Περιφερειακός δρόμος από τη Γύρα  μέχρι το Νεκροταφείο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Με την ευκαιρία αυτή πρέπει να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια  στη νεολαία του χωριού μας η οποία με αυτοθυσία βοήθησε ν’ ανασυρθεί το όχημα  που υπέστη το ατύχημα και να ελευθερωθεί ο δρόμος,  ο οποίος ακόμα θα ήταν κλειστός.
Λόγω της σοβαρότητας  του το θέμα του δρόμου πρέπει ν’ απασχολήσει αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου γιατί είναι πολύ πιθανό τα ατυχήματα να συνεχισθούν  και να γίνουν και νέα καθώς το πρόβλημα συνεχίζεται και πρόκειται να επιδεινωθεί αφού από τον ίδιο στενό κι επικίνδυνο δρόμο θα χρειαστεί να περνάνε φορτηγά με μεγάλα φορτία από το Πλατυγιάλι προς την Τσαπουρνιά, όπου βρίσκονται οι αποθήκες της Ένωσης Συνεταιρισμών Ξηρομέρου, τις οποίες αγόρασε πρόσφατα η Εταιρεία “ΝΗΡΕΥΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.” για να εγκαταστήσει συσκευαστήριο νωπών ιχθύων, δυναμικότητας 95 τόνων ημερησίως.
Αλήθεια κ. Δήμαρχε  από που θα περνάνε τα οχήματα αυτά  και πως θα βοηθηθεί να γίνει η επένδυση αυτή στο τόπο μας;  
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΄΄ ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ ΄΄

Σχόλια