Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τον Δημήτρη Στεργίου

«Αποτελεί μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη το βιβλίο σας  για «τα βλάχικα». Δείχνει την πολυμέρεια της σκέψης και των ενδιαφερόντων σας και ευρύτητα της συγκρότησής σας. Έχουμε επιβλέψει δύο διδακτορικά για τα βλάχικα (του Λαζάρου και του Μπουσμπούκη), έχω συνείδηση της συνέχειας και της παλαιότητας της γλώσσας που αναδεικνύεται λαμπρά μέσα από το βιβλίο σας. Η δυνατότητά σας (από τη μακροχρόνια άσκησή σας στα κείμενα) να γράφετε εύληπτα, δηλωτικά, γλαφυρά και διδακτικά, καθιστά και αυτό το κείμενό σας ιδιαίτερα σημαντικό. Συγχαρητήρια και υγεία. Συγχαρητήρια και για τη δουλειά σας στον Κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο».

      Επίσης, μετά την αποστολή του ενημερωτικού υλικού   για το βιβλίο μου «4.500 μυκηναϊκές, ομηρικές, βυζαντινές και νεοελληνικές λέξεις στο βλάχικο λόγο», το οποίο κυκλοφόρησε πάλι από τις Εκδόσεις Δημήτρη Παπαδήμα το 2007, ο κ. Μπαμπινιώτης σε σχετικό σημείωμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
    «Το γλωσσικό υλικό που έχετε συγκεντρώσει και σχολιάζετε είναι ενδιαφέρον και σας συγχαίρω που ασχολείσθε με αυτό. Βέβαια, δεν υπάρχει δυσκολότερο θέμα στη γλωσσολογία από την ετυμολογία των λέξεων. Ίσως, το λεξικό ου με την ετυμολογία των λέξεων που παρέχει, αλλά και άλλα συναφή λεξικά, να βοηθήσουν το εγχείρημά σας…»
       Πράγματι, η συμβουλή και η ενθάρρυνση αυτή του κ. Μπμπινιώτη με βοήθησαν να βελτιώσω και να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο  το υλικόπου είχα συγκεντρώσει και που, τελικά, κυκλοφόρησε με τη μορφή βιβλίου υπό τον παραπάνω τίτλο.

Σχόλια