Ερωτήσεις της Νίκης Φούντα για ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας και Αμβρακικό


       Δυο ερωτήσεις κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της Δημοκρατικής ΑριστεράςΝίκη Φούντα, με θέματα το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας και την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό.

Νίκη Φούντα: Επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του αρδευτικού έργου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου
      «Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άρση της αδυναμίας λειτουργίας του αρδευτικού έργου στην περιοχή, ώστε να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η καλλιέργεια των εδαφών, σε μια εποχή που η καλλιέργεια της γεωργικής γης αποτελεί σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης της οικονομίας;».......



    Είναι η ερώτηση που κατέθεσε στις 30 Ιουλίου 2012, η Νίκη Φούντα, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΗΜΑΡ, στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τηνΑδυναμία λειτουργίας του αρδευτικού έργου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, έκτασης 5.300 στρεμμάτων, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αγρότες της περιοχής για την σοβαρότητα του προβλήματος.
    «Επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του αρδευτικού έργου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου που έχει σταματήσει από το 2011, με αποτέλεσμα να μην αρδεύονται τα κτήματα των μελών, με ολέθριες φυσικά συνέπειες τόσο για την οικονομική ζωή της περιοχής, όσο και για την αγροτική παραγωγή του τόπου, επιφέροντας απόγνωση στους αγρότες και στερώντας οριστικά οποιαδήποτε προοπτική για τους νέους» τόνισε η Βουλευτής.
      Θα ακολουθήσουν σειρά επαφών της Βουλευτού με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, άμεσα.


Ζητά μέτρα για την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό η Νίκη Φούντα
     «Τα καταστροφικά αποτελέσματα από την παράνομη Αλιεία με τράτες στον Αμβρακικό Κόλπο, όσον αφορά στο σπάνιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στην ερήμωση του βυθού, που έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες Αλιείς, πρέπει να αναχαιτιστούν άμεσα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΗΜΑΡ, κα Νίκη Φούντα, με την ερώτηση που κατέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με μείζον θέμα την Πάταξη της παράνομης Αλιείας με συρόμενα αλιευτικά εργαλεία στον Αμβρακικό Κόλπο.
     Η Βουλευτής, έχοντας πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων της την ανάδειξη τουσυνόλου των προβλημάτων και της αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου,ζητά άμεσα απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
1. Για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης καθώς και οι βαρύτατες ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες;’
2. Ποια μέτρα προτίθεστε να αναλάβετε για την αποκατάσταση της καταστροφής;
    Την ερώτηση συνυπογράφουν οι κκ. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Δημήτριος Αναγνωστάκης, Αικατερίνη Μάρκου και Γρηγόριος Ψαριανός.

Σχόλια

  1. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου