Ξεκινά η εγκατάσταση συσκευασίας νωπών ιχθύων του «Νηρέα» στην Τσαπουρνιά

Ο Α. Μπελλές με τον Π. Σαμαρά και τον Ερ. Γαλούνη κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου

         Σε μια εποχή που καίριας σημασίας αίτημα είναι η ενίσχυση της παραγωγής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η νέα σημαντική επένδυση στον πρωτογενή τομέα που έχει ξεκινήσει στο χωριό Μαχαιράς, περιοχήΤσαπουρνιά του Ξηρομέρου, έρχεται να δείξει ότι η οικονομία της περιοχής μας διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια και οι δυνάμεις της δεν παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις αλλά ενεργοποιούνται και τολμούν.....



     Πρόκειται για επένδυση ύψους 2.5 εκ. ευρώ, που αφορά σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης ιχθύων και η οποία σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει 40-50 νέες θέσεις εργασίας.
     Ειδικότερα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται η νέα εγκατάσταση συσκευασίας νωπών ιχθύων (δυναμικότητας 95 τόνων ημερησίως) και ψυκτικών αποθηκών του Ομίλου «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε» στην περιοχή Τσαπουρνιά (στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξηρομέρου). Οι εγκαταστάσεις λοιπόν που σήμερα διατηρεί ο Όμιλος στο Πλατυγιάλι και στο Καραϊσκάκη, θα μεταφερθούν στην κεντρική μονάδα, στον Μαχαιρά.
       Η νέα εγκατάσταση θα σημάνει και την μεταφορά του διαμετακομιστικού κέντρου της εταιρίας στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, με εγκαταστάσεις παραγωγής ιχθύων τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, αλλά και σε άλλες χώρες, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Ξεκίνησε στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξηρομέρου στη Τσαπουρνιά, η εγκατάσταση συσκευασίας νωπών ιχθυών του "Νηρέα" 
    Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Α. Μπελλές παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου για την νέα επένδυση, παρουσία του δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά και του προέδρου της ΕΑΣ Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη.
       Ο Όμιλος ΝΗΡΕΥΣ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρας και λαβρακίου) παγκοσμίως με διανομή σε περισσότερες από 25 χώρες. «Έχοντας ξεκινήσει το 1988 από το νησί της Χίου, η εταιρεία μας αναπτύχθηκε εντυπωσιακά με τολμηρές, αλλά καίριες επιχειρηματικές κινήσεις» ανέφερε ο κ. Μπελλές. Η εταιρεία πιστεύει ότι μόνο μέσα από τον καθορισμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και στόχων με σεβασμό στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο μπορεί να διασφαλισθεί η αειφόρος ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ανταπόδοση των ωφελειών από την δραστηριότητά τους στο κοινωνικό σύνολο.
    «Είμαστε μια ήρεμη δύναμη στην περιοχή και δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν υπάρξει διάλογος. Στη Νηρεύς αναγνωρίζουμε ότι οι άριστες εταιρίες κρίνονται όχι μόνο βάσει των οικονομικών τους αποτελεσμάτων ή της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και βάσει της προσφοράς τους προς τα κοινωνικά σύνολα στα οποία δραστηριοποιούνται. Ο Όμιλος μας, όντας άρρηκτα συνδεδεμένος με τις τοπικές κοινωνίες, αναγνωρίζει την υποστήριξή τους στην ανάπτυξή του και την ανταποδίδει» επισήμανε ο πρόεδρος , κ Α. Μπελλές και ανέφερε πως μετά την δημιουργία του εργοστασίου συσκευασίας θα ακολουθήσει η δημιουργία του εργοστασίου μεταποίησης.
      Σημειωτέον πως οι κκ. Π. Σαμαράς και Ε. Γαλούνης εμφανίστηκαν βέβαιοι πως η νέα επένδυση μπορεί να συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης, στην εξομάλυνση της ανεργίας και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Σχόλια