Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στη Βόνιτσα το βιβλίο: «Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας»


Σε μια πολύ όμορφη βραδιά στη Βόνιτσα, παρουσία πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε χθες στο αίθριο του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας, το καινούριο ενδιαφέρον βιβλίο, των Βαγγέλη Κουτιβή και Γιώργου Μπαρμπαρούση: «Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας».
Το βιβλίο που εξέδωσε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας περιλαμβάνει 23 πόλεις, χωριά και οικισμούς, όπως: Βόνιτσα, Κατούνα, Πάλαιρο, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Άγιο Νικόλαο Κατούνας, Αετός, Άκτιο, Αχυρά, Βάτος, Βούστρι, Δρυμός, Θύρρειο, Κομποτή, Κωνωπίνα, Λουτράκι Κατούνας, Μοναστηράκι, Παλιάμπελα, Περατιά, Πλαγιά, Πωγωνιά, Σκλάβαινα, Στενό και Τρύφου, σε 320 σελίδες, με πλούσιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.....
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε μέσα σε μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, με Χαιρετισμό του Δημάρχου Νίκου Σολδάτου ο οποίος τόνισε ότι το βιβλίο αποτελεί μνημείο ιστορίας, φωτογραφικής ξενάγησης και πολύτιμου καθρέπτη 320 σελίδων αξιόπιστου υλικού.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός, είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές:
-Ο Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, ο οποίος κατάγεται από την Βόνιτσα αναφέρθηκε στο καταπληκτικό υλικό του βιβλίου, το οποίο αποτελεί μια παρακαταθήκη για το γενέθλιο τόπο μας.
-Η Μαρία Αγγέλη, Φιλόλογος-λογοτέχνης με τη λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση υψηλού επιπέδου καθήλωσε το κοινό και παρέθεσε λεπτομέρειες για όλα τα χωριά τονίζοντας ότι το βιβλίο απεικονίζει τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της λαογραφικής και φυσικής ομορφιάς.
-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης με γλαφυρότητα εξήρε το έργο, των συγγραφέων Βαγγέλη Κουτιβή και Γιώργου Μπαρμπαρούση και μίλησε με θερμά λόγια για το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και τους δημιουργούς του.
Παίρνοντας τελευταίοι το λόγο οι συγγραφείς, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Βαγγέλης Κουτιβής ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της παρουσίασης, τους εκλεκτούς επισκέπτες ανώνυμους και επώνυμους και τους ομιλητές.
Να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση, παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει τον χειμώνα στην Αθήνα.


Προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα «Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας»
Αμέσως μετά την Παρουσίαση του βιβλίου, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ με την επιμέλεια της «Αμφικτιονίας Ακαρνάνων» με θέμα τις Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας», το οποίο άρεσε ιδιαίτερα και χειροκροτήθηκε θερμά μετά το τέλος της προβολής από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι: Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, η Βουλευτής Νίκη Φούντα, ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου Θανάσης Κασόλας, η πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Βόνιτσας Ελισάβετ Ζουμή, οι Αντιδήμαρχοι Θύμιος Φερεντίνος, Μιχάλης Γούδας και Κομποτιάτης Παναγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Τσουνάκας Γεράσιμος, Λόντου-Κέστου Αικατερίνη, Γερωκοστόπουλος Κωνσταντίνος, Προδρομίτης Σωτήριος, Αποστολάκης Γεώργιος, Στούπας Θεόδωρος, Βίτσας Δημήτριος, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτρης Κόκκιος, η δημοτική σύμβουλος Αγρινίου Αγγελική Ρούσση, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου φιλόλογος Κραβαρίτη Ευαγγελία, οι συγγραφείς: Κολέζας Νίκος, Ιωάννης Γ. Νεραντζής, Φάκος Παντελής, Αρετή Ασημάκη –Ροκά, ο Γυμνασιάρχης Νώντας Νικάκης, η εκπαιδευτικός Ρόη Παλούκη, η φιλολόγος Ευφροσύνη Χρυσικού.
Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Κατούνας Αριάδνη Χαλιμούδρα και το μέλος Ζωή Σαμαντά, η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου Μαίρη Χρυσικοπούλου, η Διευθυντρια ΕΣΥ Κατούνας Ειρήνη Ζαρμπαλά, ο Τσιμπλής Γεώργιος ειδικός Καρδιολόγος, ο τραγουδοποιός Βασίλης Παπαδογιώργος, ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μηλιώνης, ο διαχειριστής του Ακαρνανία ΝΕΤ Σπύρος Μπαράκος, η Φιλόλογος Ανθή Παπαθανασίου, ο λαογράφος Νίκος Ράππος.

Επίσης ήταν εκεί:
Ο πρόεδρος του Ιππικού συλλόγου Κατούνας Βαγγέλης Κουδούνας, ο αρχηγός της ομάδας Κατούνα Νώντας Σαμαντάς, ο πρόεδρος της ομάδας Μαυρομμάτης Κώστας, από τον Αετό: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθήνας Αναγνωστέλος Θανάσης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Δημήτρης Σταμάτης, ο Κουτσογιάννος Γρηγόρης, ο Κώστας Αναγνωστέλος, από τη Κωνωπίνα: ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Κωστακιώτης Σωκράτης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Χολής Θεόδωρος, από τη Μπαμπίνη: Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μασσαλής και ο Γραμματέας Παύλος Μπαρμπαρούσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δρυμού ο Γιάννης Λιότσος, από το Θύριο: ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Μωραΐτης, η αντιπρόεδρος Σώζου Ελευθερία, από την Πλαγιά ο Μπάμπης Βερύκιος, ο Γεώργιος Παπαβασιλείου μηχανολόγος, η ζωγράφος από την Πάλαιρο Σπυριδούλα Ζερβούλη, ο π. δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κομποτιάτης, από την Αμφιλοχία ο Σωτήρης Ζαπαντιώτης, ο πρόεδρος του συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, η Γραμματέας από το Σύλλογο εν Αθήναις Βονιτσάνων Χριστίνα Βρακατσέλη, από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων ο γραμματέας Ντίνου Στυλιανός, από τις «Γέφυρες στο κόσμο» ο πρόεδρος Νίκος Λιάπης, η Γεωργία Τσαβαλά και ο Γιάννης Πραμαγκιούλης, εκπρόσωπος από τον άγιο Νικόλαο Κατούνας ο Παύλος Φυτόπουλος, η καθηγήτρια αγγλικών Γαζέτα έφη, η οικονομολόγος Μιχαλάτου Γεωργία, από το σύλλογο κατούνας ο Στούπας Σταμούλης, ο αξιωματικός ε.α. Μπακογιώργος Παρασκευάς, κ.α.

http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html#more

Σχόλια