Δικογραφία εναντίον Μπαρμπαρούση- Χρυσαυγιτών για τις λαϊκές


        Δικογραφία εναντίον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο πανυγήρι της Ραφήνας αλλά σε σε λαϊκές αγορές στοΜεσολόγγι και την Μακρυνεία σχηματίστηκε μετά από εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια. Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή και Κώστα Μπαρμπαρούση
      Ο Νίκος Δένδιας προέβη στο αίτημα αυτό, μετά και την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικές αρχές, για το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς.....

 
     Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών μελών της Χρυσής Αυγής. 

   Το ίδιο το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, ωςαπάντηση στην εντολή του κ. Δένδια: 


      «Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. 
     Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στοπαρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για "αντιποίηση αρχής" και "απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας". 
     Για την ιστορία, τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου».

       Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και το συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
       Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. 
    Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. 
   Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».
Νonews.gr

Σχόλια